Minne Aasiassa kannattaa suunnata seuraavaksi? Tässä viisi vinkkiä. Kuva: © Dodi Sandradi | Dreamstime.com
Minne Aasiassa kannattaa suunnata seuraavaksi? Tässä viisi vinkkiä. Kuva: © Dodi Sandradi | Dreamstime.com
· Skye Borg

Paratiisisaaria ja kaupungin hulinaa – 5 upeaa kohdetta Aasiassa, joista et ehkä ole kuullut vielä

Aasia kiinnostaa kohteena monia, ja useimmille maanosa on tullut jo tutuksi vuosien aikana. Kuhisevia kaupunkeja, hyvää ruokaa, ihania paratiisisaaria ja koskematonta luontoa. Minne suunnata seuraavaksi, mitkä Aasian kohteet ovat kiinnostavimpia juuri nyt?

Tässä viisi kiinnostavaa ja nousussa olevaa kohdetta Aasiassa.

Yokohama, Japani

Kuva: © Sean Pavone | Dreamstime.com
Kuva: © Sean Pavone | Dreamstime.com

Tokion jo kokeneiden kannattaa suunnata suurkaupungista etelään. Kaksi kaupunkia ovat enemmän kuin käymisen arvoisia.

Yokohama, maan toiseksi suurin kaupunki, sijaitsee vain 20 minuutin junamatkan päässä Tokiosta. Pienpanimot, kaunis sijainti lahden poukamassa, kiinnostava arkkitehtuuri sekä paikallinen ruokakulttuuri vetävät kävijöitä kaupunkiin.

Vanhoja temppeleitä ja pyhättöjä kaipaava voi suunnata kukkuloiden ympäröimään Kamakuraan, joka on tunnin matkan päässä Tokiosta.

Kerala, Intia

Kuva: © RafaÅ‚ Cichawa | Dreamstime.com
Kuva: © RafaÅ‚ Cichawa | Dreamstime.com

Keralan pohjoisosa Intiassa on houkutellut matkailijoita jo jonkin aikaa, vaikka onkin pysynyt suurimmilta turistimassoilta piilossa. Alueelle on avattu uusi suuri lentokenttä Kannuriin, joten alueelle on nyt helppo päästä.

Kannurin, Thottadan ja Bekalin hiekkarannat ovat kauniita ja ruuhkattomia, ja valikoima lomaresortteja ja pieniä B&B -paikkoja tarjoaa uusia elämyksiä etsiville majoitusta joka budjetille.

Keong Saik Road, Singapore

Kuva: © Natthapon Theerathana | Dreamstime.com
Kuva: © Natthapon Theerathana | Dreamstime.com

Ennen rikollisten täyttämä ja vaaralliseksi koettu Keong Saik Road on nykyisin uuden, coolimman Singaporen suosituin esimerkki.

Art deco- ja siirtomaa-tyyliset rakennukset kätkevät sisäänsä kaupungin parhaat ravintolat. Cocktailbaarit, joiden katoilta on täydellinen näköala yli kaupungin houkuttelevat tyylikkäitä asiakkaita, samoin kuin alueen designhotellit.

Keong Saik Road, sekä ympäröivät Neil Road ja Tek Lim Road ovat nyt se paikka, jonne trendsetterit ja uutta etsivät suuntaavat.

Malakka, Malesia

Kuva: © Asnidamarwani | Dreamstime.com
Kuva: © Asnidamarwani | Dreamstime.com

Malesian Malakka sai vuonna 2008 Unescon maailmanperintökohteen aseman, ja on siitä lähtien ollut turistien toivelistalla. Alueen rakennuksia on entisöity, ja kaupunkiin on noussut designhotelleja, ravintoloita ja gallerioita.

Melaka-joen varren laivaristeilyt ovat nostaneet suosiotaan ja vesitaksit kyyditsevät ihmisiä näppärästi kohteesta toiseen. Joenvarren Trash&Treasure-kirpputori on kokemisen arvoinen, samoin lukuisat taidegalleriat sekä näkymät kaupungin yli tarjoava Shore Shopping Gallery.

Raja Ampat, Indonesia

Kuva: © Ethan Daniels | Dreamstime.com
Kuva: © Ethan Daniels | Dreamstime.com

Rauhaa ja luontoa etsivät voivat suunnata Raja Ampatiin, Indonesiaan. Tämä pieni eksoottinen saarirykelmä on yksi maanosan ihastuttavimpia. Täynnä valkoisia hiekkarantoja, vehreää viidakkoa sekä oudon muotoisia saaria, Raja Ampat on kokemisen arvoinen.

Yli 200 täydellistä sukelluspaikkaa kauniine koralliriuttoineen tarjoava saaristo, sekä lisääntyvä ekoturismi, houkuttelevat alueelle näitä asioita arvostavia matkaajia.

Lähde: Lonely Planet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.