Lähes puolen kilometrin mittainen Charles Kuonenin riippusilta Svetsissä on maailman pisin
Lähes puolen kilometrin mittainen Charles Kuonenin riippusilta Svetsissä on maailman pisin
· Napsun toimitus

Huimat näköalat! Maailman pisin kävelyriippusilta Sveitsin Alpeilla hurmaa vaeltajat

Sveitsin Alpeilla sijaitsee maailman pisin kävelyriippusilta. Lähes puolen kilometrin mittainen silta tarjoaa hulppeat maisemat ympäröiville Alpeille. 85 metrin korkeudessa saattaa jopa huimata!

Sveitsin lounaisosassa, Mattertalin laaksossa sijaitseva Charles Kuonenin riippusilta on huikeat 494 metriä pitkä. Silta kohoaa noin 85 metriä Grabenguferin rotkon yläpuolelle ja on vaeltajien suosiossa, sillä se on osa tunnettua Europaweg-vaellusreittiä.

Nimensä Charles Kuonen on saanut suurimman sponsorinsa mukaan. Sillan tarkoituksena on kunnioittaa mahdollisimman paljon ympärillä kohoavia maisemia sekä luontoa. Rakennelma on suunniteltu siten, että se häiritsee mahdollisimman vähän ympäristöään.

Maailman pisin kävelyriippusilta on erityisesti vaeltajien suosiossa. Se sijaitsee lähellä suositun patikkareitin puolivälissä sijaitsevaa majapaikkaa. Vaellusreitti kulkee Grächenin ja Zermattin välissä, osana Europaweg-reittiä.

Sillalta avautuvat näkymät ovat vaivan arvoisia. Ympärillä nousevat Sveitsin korkeimmat vuoret ja alla avautuu vehreä Mattertalin laakso.

Huimat näköalat! Maailman pisin kävelyriippusilta Sveitsin Alpeilla hurmaa vaeltajat

Kaiken kruunaa sillan läpinäkyvä, teräskaapeleista ja verkosta koostuva rakenne. Koska sillasta puuttuvat raskaat rakenteet ja näköalaa tukkivat suuret vaijerit, tarjoaa se esteettömän näkymän niin alas kuin ympärillekin. 85 metrin korkeudessa adrenaliinin saa hyvin liikkeelle katsoessaan alaspäin. Mitään vaaraa ei kuitenkaan ole: 65 cm leveä silta on vakaa ja turvallinen. Sillan ylitystä ei kuitenkaan suositella korkeanpaikankammoisille.

Silta on sopiva koko perheelle: sen ylitys kestää noin 10 minuuttia. Helpoiten sillalle pääsee Randan juna-asemalta, josta “Europabrücke” -viittoja seuraamalla löytää tiensä kohti Hohtschuggan näköalatasannetta. Randasta alkava, ympyränmuotoinen kävelyretki on kaikkiaan noin 8,7 kilometrin pituinen.

Lähde: Europaweg 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.