Wineglass Bay, Tasmania, Australia
Wineglass Bay, Tasmania, Australia
· Skye Borg

5 vinkkiä: Australian upeat luontokohteet hämmästyttävät ainutlaatuisuudellaan

Luontonsa suhteen tuskin mikään toinen maa on niin ainutlaatuinen kuin Australia. Luonnonihmeitä löytyy ympäri maata, tässä viisi hienoa kohdetta joita ei kannata jättää väliin.

1. Devils Marbles Conservation Reserve, Northern Territory

Devils Marbles tunnetaan myös nimellä Karlu Karlu.
Devils Marbles tunnetaan myös nimellä Karlu Karlu.

Myös Karlu Karlu - nimellä tunnettu paikka on yksi alueen ainutlaatuisimpia. Sillä on suuri kulttuurinen ja henkinen merkitys Australian alkuperäiskansalle, ja on yksi maailman vanhimmista uskonnollisista paikoista.

Jättimäiset graniittilohkareet ovat silmiinpistävin ja kuvatuin kohde alueella - ne ovat muodostuneet miljoonien vuosien aikana ja tasapainottelevat maan pinnalla tai ovat haljenneet kahtia. Alueella on turistikeskus, leirintäalue sekä muita yleisiä tiloja.

2. The Great Ocean Walk, Victoria

Johanna Beach, Victoria, Australia
Johanna Beach, Victoria, Australia

Kävelyreitin varrella on lukuisia näköalapaikkoja, jotka tarjoavat näkymät rannikolle sekä meren ylle. Osa reitistä on helppokulkuista, kun taas osa tarjoaa haastetta ulkoilijoille. Esimerkiksi seikkailua hakevien kannattaa suunnata Aire Riverin luokse, joka täytyy jossain vaiheessa ylittää kahlaamalla - sillä siltaa ei ole. Uurastus kannattaa sillä tämän pätkän päässä sijaitsee Johanna, ranta josta on mahtava näköala.

Vierailijat voivat valita lukuisista eri reittivaihtoehdoista. Kävelyt kestävät muutamasta tunnista peräti kahdeksaan päivään.

3. Tasmania

Cradle Mountain, Tasmania, Australia
Cradle Mountain, Tasmania, Australia

Tasmaniassa elämänrytmi on rauhallisempaa, ja vierailijat voivat nauttia hiljaisista rannoista, laivojen hylyistä ja rikkaasta luonnosta.

Tasmania sijaitsee 240 km Australian mantereelta ja on yhdistelmä tyylikästä kaupunkielämää saaren pääkaupungissa Hobartissa sekä kaunista koskematonta luontoa ympäri saarta.

4. Ningaloo

Ningaloo on sukeltajien unelma. Alueella on myös erittäin kauniita hiekkarantoja.
Ningaloo on sukeltajien unelma. Alueella on myös erittäin kauniita hiekkarantoja.

Rannikkoalueella on hieno riutta, joka on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Maan länsiosassa sijaitseva Ningaloo, yhdessä Australian itärannikon Great Barrier Reefin kanssa, on yksi maailman parhaita paikkoja sukeltaa: sieltä löytyy 250 korallilajia sekä yli 500 kalalajia.

Paikka tarjoaa sukellusta kaikentasoisille, sekä veneretkiä ja leirintämahdollisuuksia ulkoilun merkeissä.

5. Maria Island

Painted Cliffs on suosittu patikointireitti Maria Islandilla.
Painted Cliffs on suosittu patikointireitti Maria Islandilla.

Koko saari on yhtä suurta kansallispuistoa. Vuoristomainen maasto tarjoaa rikkaan luonnon villieläimineen sekä historiallisia raunioita. Saarella on myös palkittu Maria Island Walk, reitti jonka varrella on vaihtelevaa maastoa sekä henkeäsalpaavia näkymiä.

Suosituimpiin kohteisiin kuuluvat mm. Painted Cliffs sekä Fossil Cliffs - jotka ovat helposti saavutettavissa, myös polkupyörällä.

Lähde: Places to See in Your Lifetime

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.