Costa Blancan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Torreviejan suolajärvellä

carelia3    19.07.2009    Torreviejan nähtävyydet    Torrevieja

Kannattaa käydä Torreviejan suolajärvellä Punta de la Viboran puolella vaikka vain kahlaamassa. Mutta jos haluaa mennä suolajärveen uimaan kannattaa ottaa makeaa vettä mukaan vaikka kanisteriin että saa suurimmat suolat iholta pois jos on autolla liikkeellä. Muuten on suolassa kaikki vaatteet ja auton penkit. Itse kuorisin siellä jalat ja kädet ja iho muuttui ihanan pehmeäksi. Katso kuva Napsun matkakuvasiustolta.

Sunnuntai Torreviejassa

tanttu    12.07.2009    Torreviejan nähtävyydet    Torrevieja

Kävimme tänään Torreviejan keskustassa olevassa vanhassa,isossa kirkossa.Tosi hienot alttaritaulut ,katsomisen arvoinen.Kävimme myös kaupungin laidalla sijaitsevalla hautausmaalla.Täällä maassa kun ne ovat niin erliaisia lasiluukkuineen,valokuvineen,pyhine patsaineen ja kukkineen.

ihanaa.taas täällä...

tanttu    11.07.2009    Torreviejan muita vinkkejä    Torrevieja

Tosi mukavaa olla taas Torreviejassa.Viime kesänä oltiin sakilla 2viikkoa.Nyt ollaan kolme.Tultiin 3.7-09.Aikaa on vielä kaksi viikkoa.IHANAA.TorreTeamin kautta kaikki sujuu tosi simmppelisti ja mukavat asunnot.Kertokaa kokemuksistanne.

Lämmintä....

carelia3    11.07.2009    Torreviejan muita vinkkejä    Torrevieja

Ihan mukava oli taas pölähtää tänne aurinkoon. Tultiin eilen 10.7.-09 pariksi viikoksi ja ollaan hiipparin ja hänen vaimonsa kanssa täällä jotka tulivat viikon ennen meitä.

Hotel Madrid

ibiza    18.05.2009    Torreviejan hotellit    Torrevieja
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2006 | Hotelli: Hotel Madrid

Suurimmaksi osaksi lomalaiset vierailevat Torreviejassa loma-asunnossa. Hotelleita silti riittää. Edullinen hotelli Hotel Madrid on keskustassa ja sielä suh. edulliset hinnat. Sijainti on hyvä, parin minuutin matka lähimmälle rannalle. Alakerrassa baari ja tien toisella puolella pikkubaareja ja ruokapaikkoja. Huoneet ovat pieniä tosin, mutta suurimmassa osassa on ilmastointi, mikä on tärkeää kesäkuukausina. Heniklökunta puhuu Espanjaa ja Englantia.

Kuitenkin suosittelisin vuokraamaan loma-asunnon, koska tilaa on enemmän ja hintakin on edullisempi.

Arvosana hotellille:

VInkkejä

ibiza    18.05.2009    Torreviejan nähtävyydet    Torrevieja

Nähtävyyksistä mainittakoon aallon murtaja, joka on aivan rantapaseon päässä. Mahtavat maisemat.

Suihkulähde on Torreviejan keskustan tunnusmerkki, joka niin ikään on Rantapaseon alkupäässä.

La matan mentäessä rantaa pitkin, niin Torre del Moron kohdalla on puisto, josta hienot maisemat ja linnakkeita.

Eurooppapuisto on Orihuela kadulla, sielä ihana puisto.

Hyvä kiinalainen ravintola

ibiza    18.05.2009    Torreviejan ravintolat ja baarit    Torrevieja

Calle Orihuelalla aivan Eurooppapuiston kupeessa on Nan kin niminen kiinalainen ravintola.

Sielä voit valita menu del dian edullisesti. Esim. he tuovat alkushotin sangriaa, sitten katkarapulastuja, kanakeitto alkuruuaksi, pääruuaksi esim. riisiä ja naudanlihaa osterikastikkeessa, jälkiruuaksi jäätelöpallo. Juomaksi puoli pulloa viiniä ja hinta on vain 6 euroa. Lopuksi vielä kiinalaista likööriä snapsit, nam. Erittäin halpaa ja hyvä palvelu.

Jäätelöbaari

ibiza    18.05.2009    Torreviejan ravintolat ja baarit    Torrevieja

AIvan taivaallinen jäätelöbaari löytyy Rantakadulta, aallonmurtajalta Locoksen rannalle päin lähtevällä kadulla. Valittavana on 300 erilaista jäätelöä, aivan ihania makuja ja ihan ok hintaisia. Nam!

Majoitusta

ibiza    18.05.2009    Torreviejan hotellit    Torrevieja
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2004 | Hotelli: Majoitusta

Torreviejassa on majoitus vaihtoehtoja joka lähtöön.

Hotelleista pensionaatteihin. Yleisesti ottaen on yleistä vuokrata asunto loman ajaksi. Vinkkejä www.elsamar.com, www.rantuu.fi taikka www.remecainvest.com

Heillä hyvätasoisia asuntoja vuokralle.

Arvosana hotellille:

Tekemistä ja puuhaa

Torreviejassa tekemistä riittää. Mahtavat uima-rannat ovat oivallinen paikka viettää loikoilulomaa.

Torreviejassa on minigolfratoja myös, keskustan tuntumassa lähellä Naugrafoksen rantaa on yksi minigolfrata.

Iltaisin rantapaseolla on tunnelmaa, pieniä basaariputiikkeja vieri vieressä. Myytävänä koruja, laukkuja, vaatteita, koriste-esineitä ym ym. Ihana tunnelma! kesäisin paseon vieressä on tivoli, jonne ilmainen sisäänpääsy.

Perjantaisin on Torreviejan keskustassa euroopan suurimmat markkinat, keskiviikkoisin La matan markkinat ja sunnuntaisin Guardamarin markkinat ns peltomarkkinat.

Vesipuisto aquapolis aukeaa kesäisin, tosin kesällä jonot ovat piiiiiiitkät.

Santa Polan eläintarha on Torreviejasta alle puolen tunnin ajomatkan päässä.

se on aika pieni eläintarha, mutta jos isompaan haluaa niin Terra natura Benidormissa on sitten sellaienn paikka jossa vierähtää kyllä koko päivä.

hyviä ruokapaikkoja

ibiza    18.05.2009    Torreviejan ravintolat ja baarit    Torrevieja

Hyviä ruokapaikkoja riittää Torreviejassa. kiinalaisia ravintoloita on paljon, niissä edullinen hintataso.

Suosikki ravintolani on Wok Buffet Aivan Habaneros-ostoskeskuksen ja Carrefourin vieressä. Hinta 8,95 euroa per nuppi, lisäksi juomat. Seisovasta pöydästä löytyy jokaisella jotakin. Voit myös kerätä lautasellesi erilaisia lihoja ja kasviksia, jotka viedään grilliin ja itse saa valita kastikkeen niihin. Kokit kokkaa / wokkaa edessäsi ruuat. jälkiruuaksi on hedelmiä, kakkuja, jäätelöä, vanukasta, leivoksia ym ym... nam!

Ehdottomasti paras paikka Torreviejassa. ja hyvä palvelu.

toinen hyvä ruokapaikka on aivan rantapaseon vieressä, suihkulähteen nurkassa oleva la casona, jossa herkulliset pizzat ja hyvät liharuuat. Paikka on myös kotoisa ja viihtyisä.

Costa Blanca - laadukas vaihtoehto Costa del Solille

Mielestäni Costa Blancan rannikko Valencian itsehallintoalueella tarjoaa huomattavan laadukkaan vaihtoehdon Andalusian Costa del Solille. Erityisesti Marina Altan ja Marina Baixan alue Denian ja Benidormin kaupunkien välissä on maisemiltaan upea ja vaihteleva.

Rannikon pikkukaupungit Denia, Javea, Moraira, Calpe ja Altea tarjoavat matkailijoille monenlaisia elämyksiä. Vanhan kaupungin kapeita kujia, pikkubutiikkeja, tunnelmallisia baareja ja ravintoloiden intohimolla valmistettuja herkkuja. Hiekkarannat ovat upeita (pois lukien Altea).

Silti nämä pikkukaupungit ovat aidosti espanjalaisia, ei pelkästään turismin ympärille rakentuneita turistirysiä kuten Benidorm tai monet Costa del Solin kohteet.

Valencia on kuuluisa Paellastaan, mutta paremmat ravintolat - esimerkiksi Ca L'Ángeles Polopissa - tarjoavat paljon mielenkiintoisia elämyksiä. Perinteinen valencialainen keitto Sopa de Pelotas, riistaruoat kuten Jabalí ja Conejo tai vaikkapa Pierna de Cordero ovat yleensä erinomaisia vuoristoteiden varrella olevien kylien ravintoloissa. Alue on kuuluisa myös gamboistaan (katkarapu, useita lajeja), mutta esimerkiksi Gambas de Denia maksavat jo kilolta enemmän kui pohjoisesta tuotu Bogavante (hummeri).

Rape, Rodaballo ja Lubina al Sal ovat tavallisia kala-annoksia, mutta Rodaballo myydää nykyisin lähes poikkeuksetta kasvatettuna ja alimittaisena. Hyviä kalaravintoloita ei enää löydy yhtä helposti kuin ennen, mutta ilmiö koskee koko kalakannaltaan ehtyvän Välimeren rannikkoa. Kala ja marisco (äyriäiset) ovat yhä useammin tuontitavaraa.

Alueella sijaitsee useita elänpuistoja, joista mielenkiintoisin on Aitana vuoren rinteille rakennettu Safari Park. Myös Vergelin puisto on visiitin arvoinen. Benidormin kupeesta löytyy Terra Mitica -huvipisto. Sierra Heladan rinteiltä on vesipuisto Agualandia.

Alueen uusin matkailuvaltti löytyy vuorilta, joilla risteilee upea kävelyreittiverkosto. Reittien erityispiirre on niiden vaihtelevuus ja ympärivuotisuus. Polun jokaisen mutkan takana odottaa yllätys, ja reittejä löytyy kaikille vuodenajoille.

Keväisin kannattaa patikoida vehreissä laaksoissa kuten Laguartin laaksossa. Talvella ja keskikesällä on mukavampi kulkea aivan meren tuntumassa ja kavuta esimerkiksi Deniasta Montgo-vuorelle, Calpeasta Ifachin monoliitille tai Olta-vuoren päälle. Alteasta (Alfas del Pí) voi tarpoa Sierra Heladaa pitkin Benidormiin tai tehdä lenkin Sierra Bernian ympäri.

Näistä Marina Altan ja Marina Baixan reiteistä löytyy erinomainen suomenkielinen opastus (reittikuvaukset, kartat, GPS-välipisteet, ajo-ohjeet jne) suomenkielisestä sivustosta: www.topwalks.net/fi/index.htm

Costa Blancalla, joka kuuluu Valencian itsehallintoalueeseen puhutaan yleisesti vahvaa murretta, jota paikalliset haluavat kutsua omaksi kieleksi valencianoksi. Kyse on kuitenkin Katalonian kielen murteesta, jonka toinen versio on Malorcalla puhuttu mallorquina. Valencian murre voi aiheuttaa harmia niille, jotka matkustavat alueelle espanjan kielen taitojen säilyttämiseksi tai kohottamiseksi.

Kielikysymys näkyy selvästi katukuvassa, sillä esimerkiksi tienviitat ovat aina sekä espanjaksi että valencianoksi.

mantelipuut

Arnipoppa    22.01.2009    Torreviejan muita vinkkejä    Torrevieja

Kuulin matkallani, että Espanjaan kannattaa tulla maaliskuussa. Silloin kukkivat mantelipuut ja vaaleanpunaiset kukat täyttävät puiden oksiston loistollaan ja huumaava tuoksu kantautuu kauas. Ja sen lisäksi Espanjassa on jo silloin meidän kesää vastaava ilmasto.

Käsityöt

Arnipoppa    14.01.2009    Torreviejan ostokset    Torrevieja

Jos olet käsityöihminen ja tv:n katselu sujuu parhaiten kudin kädessä muista varata langat mukaan jos lähdet Espanjaan. Villa- tai villasekoitelankoja ei tunnu olevan missään. Löysin Stockmannin oloisen kaupan, El Corte Ingles, mutta sielläkin lankavalikoima oli todella pieni. Hinnat tosin olivat alhaisemmat kuin Suomessa mutta täysvillaa (esim. 7 veljestä) ei löytynyt ollenkaan. Eikö kukaan opeta espanjalaisia kutomaan villasukkia?

hautausmaa

Arnipoppa    26.12.2008    Torreviejan nähtävyydet    Torrevieja

Laitoinkin kuvan Espanjalaisesta katolisen uskonnon hautausmaasta. Se oli näkemisen arvoinen sellaiselle, joka ei aikaisemmin ole kyseisen uskonnon hautausmaalla vieraillut. Kuljin ympäriinsä ja ihastelin toinen toistaan upeampia hautakiviä, joita oli rivitalojen seinät täynnä. Upeimmat olivat ostaneet itselleen hautakammion, johon johti ovi ja oven yläpuolella oli suvun nimi. Ja tämä oli Cementerio Municipal eli aivan tavallisten ihmistenkin viimeinen leposija. Eli vaikka hautausmaat eivät kotimaassa kiinnosta niin Espanjaan tullessa sellaisella kannattaa vierailla.

Oletko vieraillut Costa Blancassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.