Funchalin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Paras ravintola Funchal

wings466    01.11.2012    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Jardim Da Carreira oli kaamea homeinen loukko jossa hiiret juoksivat lattialla.

Donna Maria tarjosi kelpo ruokaa, lampaankyljys oli tosi maittava.

Restaurante Tipico Jaquet Rua de Santa Maria 5-5 A ei tullut poikettua kun ei siellä kukaan syönyt.

Ristorante Italiano La Bamba Rua da Casa Branca 70 oli paikallinen Rosso punaruutuisilla pöytäliinoilla. Ei ollut kutsuva.

Paras paikka O Celeiro ihan keskustassa. Myös Marinan Lidon puoleisin kalaravintola on erinomainen.

Ja sitten se ihan ykkönen: Villa Ciprianin terassi. Siellä saa kyllä 2 hengen ilalliseen apretiviiveilla, kolmella ruokalajilla ja hyvällä viinillä höystettynä menemään 200 egeä helposti.

Hyvin johdettu ja hoidettu merinäköalahotelli

Vieras    24.10.2012    Funchalin hotellit    Funchal
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2011 | Hotelli: Madeira Regency Cliff

Hieno majoituspaikka kalliolla meren yläpuolella.

Siisti, hyvin hoidettu ja hyvin johdettu.

Huolenpito huippuluokkaa: parikymppinen tyttäremme sai edellisillan hummerista vatsataudin kun olimme vuorilla.

Henkilökunta kutsui lääkärin, nouti lääkkeet apteekista ja auttoi miten vain voi. Prima!

Myös muut asiakkaat olivat hyväkäytöksisiä ja huomaavaisia, pääasiassa vanhempia brittipariskuntia. Sellaisia, jotka tunnistavat laadun, kun se sattuu kohdalle.

Arvosana hotellille:

Mökille Madeiralle!

Vieras    03.04.2012    Funchalin muita vinkkejä    Funchal

Upea vaihtoehto pienelle hotellihuoneelle Lidon täyteen rakennetulla turistialueella on oma "mökki" uima-altaineen pienen banaani- ja viiniviljelmän keskellä, vain kävelymatkan päässä Funchalin vanhasta kaupungista, risteilijäsatamasta ja Lidosta.

Lääkäri Frank ja vaimonsa Buffy ovat kauniisti uusineet kolme vapaa-ajan asuntoa kotitilalleen, joka on rauhan tyyssija lähes keskellä kaupunkia. Banaanipuut, viiniköynnökset, huumaava kukkien tuoksu ja linnunlaulu täyttävät puutarhan. Kaikki kolme 2-hengen asuntoa, Casa do Feitor, Loja da Lenha ja Casa das Vinhas ovat tilavia, siistejä ja erinomaisesti varusteltuja. Iso uima-allas on vieraiden käytössä, ja isänniltä saa tarvittaessa hyviä vinkkejä ja neuvoja - mutta jos haluat, voit rentoutua ja rauhoittua ihan omissa oloissasi.

Juuri hienolta Madeiran-lomalta palanneena voin suositella lämpimästi: ota pelkkä lento matkanjärjestäjältä, esim. Tjäreborg, ja varaa majoitus sähköpostilla suoraan omistajilta: [email protected]. Kuvia, tietoja ja saatavuutta voi käydä ensin katsomassa nettisivuilta, jotka linkittyvät välittäjän sivuille www.zino.co.uk.

Upea hotelli

Vieras    24.11.2011    Funchalin hotellit    Funchal
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Hotel Royal Savoy

Ernomaisen viihtyisä hotelli, hyvä palvelu, hintava. Erittäin rauhallinen.

Arvosana hotellille:

Kaunis, siisti ja ihastuttava hotelli

Vieras    22.07.2011    Funchalin hotellit    Funchal
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2010 | Hotelli: Pestana Promenade Ocean Resort Hotel

Meillä vain erittäin positiivinen kokemus tästä hotellista. Erittäin ystävällinen palvelu, maukas aamiainen, myös erittäin siisti ja kaunis kokonaisuus. Ensimmäinen matkamme (minä ja aviomieheni, molemmat eläkeiässä) Madeiralle. Varasin matkan itse netin kautta. Lennot ja hotellin erikseen. Vietin aikaa netissä etsiessäni hotellia, joka vastaisi toiveitamme. Emme pettyneet. Huone oli kaunis ja siisti - ja näköala suoraan merelle - kuten toivoin. Kyseinen viikko oli melko sateinen, mutta sade oli lämmintä eikä se meitä hidastanut. Katselin tässä mahdollista uutta matkaa, ja Madeiralle tekisi taas mieli. Valitsisimme saman hotellin ilman muuta - vertailimme siellä kulkiessamme hotelleja - emme olisi kuitenkaan tätä hotellia mihinkään näkemäämme vaihtaneet. Mutta vielä on paljon maailmaa näkemättä, joten ehkä kuitenkin suuntaamme taas johonkin uuteen kohteeseen... mutta haaveena on Madeira sitten joskus, ehkä...

Kaksi Madeiraan ja tähän hotelliin ihastunutta matkalaista Suomesta

Arvosana hotellille:

rauhallinen aukio, melkein ilman muita turisteja

Rua Cooperativa Agricola Do Funchal

Tänne kannattaa suunnistaa siestan aikana kahvilaan istumaan. Sinne ei monikaan turisti vielä osu, vaikka paikka onkin aivan kaupungin keskustassa. Autot ei juurikaan ajele aukion ympärillä ja aukion laidassa on pieni ravintola terasseineen, josta saa aivan mainioita vihannespohjaisia ruokia sekä hedelmäpirtelöitä ja -juomia. Mutta siinä ravintolassa ei ole sitten tarjolla alkoholia missään muodossa;)!

mukava hotelli

kkkati    02.01.2011    Funchalin hotellit    Funchal
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Dorisol Estrelicia

Hotelli oli ihan hyvä; aamupala oli hyvää, sijainti oli hyvä ja upeat maisemat hotellihuoneen ikkunasta!

Huoneet oli siistejä, mutta ainakin meillä oli molemmissa huoneissa parvekkeiden ovissa joku kolo(?), niin tuuli vinkui välillä ikävästi. Ei ollut kovin hyvä äänieristys käytävään, mutta rauhallista siellä oli paitsi yhtenä yönä sattui joku meluisa porukka viereiseen huoneeseen...

Hotelli oli rauhallisella paikalla, mutta sinne piti kiivetä aina aika pitkät rappuset koska se oli kukkulalla, mutta hyvin siitä selvittiin :))

Oli lähellä Lidon keskustaa, Funchalin keskustaan parin kilometrin matka, mutta hotellilta kulki bussi muistaakseni päivittäin.

Arvosana hotellille:

Levadat

Madeiralla Funchalissa on useita eri vaihtoehtoja tehdä kävelyretkiä vanhoja kastelukanavia eli levadoja pitkin. Levadat ovat pituudeltaan n. 7-25 km pitkiäja menevät usein jyrkkiä vuorenrinteitä pitkin. Välillä kulkuväylät ovat aika kapeita joten kenkien tulee olla hyvät ja jos ihan kauhea korkeanpaikankammo vaivaa, kannttaa levadakävelyt jättää harkintaan. Levadoja pitkin pääsee keskelle kauneinta luontoa ja maaseutua. Mukaan kannattaa varata ehdottomasti pientäevästä ja juotavaa - sekä kamera.

Nunnalaakso

Tuutikki100    21.11.2010    Funchalin nähtävyydet    Funchal

Kaunis, pieni kylä syvässä laaksossa. Paikalla on oma, sota-aikaan liittyvä historiansa, jota Nunnalaakson kauppojen ja ravintoloiden henkilökunta miellään kertoo. Kylässä on muutamia matkamuistomyymälöitä ja tavernoja. Esim. Funchalista sinne pääsee kätevästi bussilla ja koko kylän ympäristöineen voi katsastaa kävellen. Vaikka olisi lämmin sää, kannattaa Nunnalaakson retkeen varautua lämpimällä takilla, sillä siellä on yleensä melko viileää.

Ihana aamiainen

Tuutikki100    29.08.2010    Funchalin hotellit    Funchal
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2010 | Hotelli: Hotel catedrahl

Siisti hotelli, jossa aamiaisen saa suoraan omaan huoneeseen. Kerrassaan ihanaa kahvia ja maistuvia sämpylöitä ja pullia. Hotelli sijaitsee ihan keskustassa ja kirkon kellojen pauke tasatunnein ja puolen tunnin aikaan saattaa häiritä heikkounista.

Arvosana hotellille:

Jokaiselle jotakin Madeira

Vieras    10.02.2010    Funchalin muita vinkkejä    Funchal

Olimme tammikuun viimeisen viikon 2010 Funchalissa Madeiralla ja menetimme sydämmemme. Kaksi aikuista kokee kohteessa vaikka mitä. Loistavat shoppailu mahdollisuudet (laukut oli täynnä vaatetta ja kenkiä), ruokailu mahdollisuudet loistavat. "ruokarajoitteinen" miehenikin tykkäsi. Retkille kannattaa osallistua niin saa perustiedot saaresta. Me vuokrasimme pariksi päiväksi auton, jolla hurvailimme tiukkoja vuoristoteitä pitkin. Todella upea kokemus. Sää oli epävakaista, mutta kun aurinko paistoi niin se lämmitti niin mukavasti. Hotelli Duas Torres oli siisti ja hyvällä paikalla(ostoskeskus vastapäätä)Suosittelen aikuisille ehdottomasti kohdetta!

luonto

teerimäki    09.04.2009    Funchalin nähtävyydet    Funchal

Rehevä,kaunis ja tasainen lämpötila n.20 koko vuoden. Naapurisaaressa Porto Santossa upeat uimarannat.Matkasimme sinne katamaraanilla. Menomatkalla mainingit höykyttävät alusta melkoisesti. Alkumatkalla paikalliset pitivät kovaa ääntä.Avomerellä ääni hiljeni,kun heille alkoi tulla matkapahoinvointia. Aluksella kierteli terveydenhoitaja jakaen oksennuspusseja. Viereemme tuli pieni poika istumaan kun näki ,ettei meillä ole mitään hätää.

Hieno Hotelli uima-altaineen

onttopohjaoy    02.04.2009    Funchalin hotellit    Funchal
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2007 | Hotelli: Pestana Carlton Madeira *****

Erinomainen rauhallinen paikka rentoutua. Ei liikaa ihmisiä. Illalla meno tosin "kiihtyy", mutta sopivasti. Voin suositella, jos haluaa siistin ja tunnelmallisen paikan merenrannalta. Hotellin ylä parvekkeelta avautuu öisin hienot näköalat Atlantille ja meren pauhu tuntuu, mutta yleensä se on lämmin tuuli mikä sieltä puhaltaa. Aamulla parvekkeella nautittu aamiainen on hieno tunnelma herätä uuteen päivään.

Arvosana hotellille:

Omatoimiseti Madeiralle

hector10    04.03.2009    Funchalin lennot & liikenne    Funchal

2005 heinäkuussa lähdin omatoimimatkalle Madeiralle. Halpalento Arlandaan, Kilroyn kautta TAPn koneella Lissabonin vaihdolla Madeiralle. Hostelssimajoitus Funchalissa oli tosi iloinen yllätys: 4 person dorm osoittautui huoneeksi parisängyllä ja kylpyhuoneella ammeella! 18e yö. Rakennus oli erillinen 4 huoneen talo. Lidon merivesiuimala oli upea ja Funchaliin tutustuessa pistäydyin Porto Santon varustamon toimistoon; ostin lauttaliput. Porto Santon Vila Baleirassa kiva leirintäalue, suihkut olivat haaleat ja viemärit eivät vetäneet, mutta palvelu hienotunteista ja arvostavaa. Saaren ehti kävellä läpi. Olotila laiska ja irtiotto täydellinen. Paluu Arlandasta Ruotsinlautalla Turkuun. TAPn palvelu ihanaa; istuimet mukavat nahkatuolit ja mässytettävää runsaasti lippuun kuuluen. Portugalissa saa olla rauhassa jos haluaa, mutta halutessa myös juttuseuraa löytyy. Madeira kaunis rehevä saari, Porto Santo rauhallinen hiekkasaari, jossa todella saa huilia. Matkalle kertyi hintaa enemmän kuin valmismatkalle, mutta kokemuksia kertyi myös huimasti enemmän.

Suussasulavia kakkuja Madeiran pääkaupungissa

Kultaranta    06.01.2009    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Kahvila Golden Gate sijaitsee Funchalin pääkadun varrella, kävelyetäisyydellä Lidon hotellialueelta ja kaupungin keskustasta.

Tarjoilu, tuotteet ja itse kahvila kuuluvat jokaisen kaupungissa kävijän ohjelmaan. Pöytää joutuu välillä jopa odottamaan, niin suosittu paikka on myös paikkakuntalaisten keskuudessa.

Kokeilla kannattaa vaikkapa näitä : Tiramisu ja capuccino. Niitä nauttiessa ja ohikulkijoita tarkkaillessa aika kuluu kuin siivillä.

Bom apetite ! (= hyvää ruokahalua)

Oletko vieraillut Funchalissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.