Minkälaiset vaikutuserot ovat leipomuksissa leivinjauheella, soodalla ja hirvensarvensuolalla?
Kun ohjeissa lisätään milloin mitäkin nostatusta tai mitä se olikaan.
Avainsanat: leivinjauhe sooda
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Leivinjauhe kohottaa tuotteen vasta paistovaiheessa,eikä sillä nostateta kuten hiivalla.
Soodaa käytetään vain happamien ainesosien kanssa kohotukseen ja hirvensarvisuola ei varsinaisesti kohota taikinaa,vaan kuehkeuttaa taikinaa paistettaessa, eli käytetään lähinnä pikkuleipien teossa.
Kysyjän kommentti
Selkeä, asiatietoinen vastaus.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Ruokasaoodaa käyettään happamiin leivonnaisiin eli esim. pimmäkakkuun. Hirvensarvisuola ei oel varsinainen kohtotusaine.
Leivinjauhe on kakkujen kohotusaine ja myös. ns. pikaleivonnaisten.
Hyvä kohotusaine on myös väkevä alkoholi eli konjakki, raki. Niitä laitetaan leivinjauheen lisäksi ja viinalla on kohottava vaikutus. Esim. Kreetalla emännät käyttävät kohottavana aineena pelksätään rakia.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.