Kysytty: 03.01.2009 - 11:51

Miten valmistetaan jäälohta?

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Vastattu: 03.01.2009 - 12:00

Jäälohi on yleensä 8-15kg:n kirkas nousukala, joka nousee Tenoon noin viikko jäiden lähdöstä, se työntyy tulvaveteen rantajäiden vielä peittäessä penkat.
( ns.jäälohi =Tenon ensimmäisiä nousulohia )


Lisätty: 03.01.2009 - 12:14

esim.
graavi- tai kylmäsavulohesta leikataan ohuita siivuja (kokonainen file leikataan siivuiksi) asetellaan ne leivinpaperin päälle neliön / kuution muotoiseksi levyksi. Levitetään esim. jotain tuorejuustoa (maustettua tai itse voi myös maustaa) kerros, tai wasabitahnaa, tms. , kääritään tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla, rullan päät suljetaan, laitetaan pakastepussiin ja jäätymään pakastimeen. Vähän ennen tarjoilua otetaan pois pakastimesta, että ehtii hiukan sulaa ennen tarjoilua.


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 03.01.2009 - 11:52

Pakastimessa anetaan valmistua ihan itsestään.

Lisätty: 03.01.2009 - 12:02

Älä kuitenkaan suolaa sitä ennen jäädytystä.Minä ainakin vain Fileroin sen ja poistan ruodot ja sitten jäädytän. Sitten vain leikkaat kauniiksi lastuiksi ja maustat aseteltaessa. Muista sitruuna tai lime aina tämän kanssa.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 03.01.2009 - 12:03

Valmistaisin sen samalla tavalla kuin muutkin lohet, ja näihin löytyy ohjeita vaikka ja kuinka. Jos ei joku kalamies/nainen, ole kuullut jostakin erikoisreseptistä, jolla saa jääkalasta vieläkin maukkaamman ja paremman...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 03.01.2009 - 12:47

On teillä herkut...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 03.01.2009 - 14:30

jokainen omalla tyylillä,


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 03.01.2009 - 19:27

Tässä muutamia lohiruokia kirjolohesta, mutta onnistunevat jäälohestakin.

www.sunpoint.net/~silja/lohiruokia.htm


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 07.01.2009 - 02:56

neverheard! ihmeellistä...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 10.01.2009 - 00:11

silleen viileesti, vakavammin puhuen olen kyllä jäädyttänyt lohta saahakseni höylättyä tosi ohuita siivuja, niistä sitten näppäräsormisemmat ovat tehneet koristeita voileipäkakkuihin ... vois sitäkin kai sanoa jääloheksi ...


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.