Kysytty: 30.12.2008 - 10:08

Miksi suomessa maidon laktoosi pilkotaan?

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 30.12.2008 - 10:46

Laktoosi pilkotaan jotta maito sopisi laktoosi-intolerantikoille. Ei kaikkea maitoa niin käsitellä, vain ns. Hylamaidot ja laktoosittomat. Hylamaito päinvastoin säilyy kauemmin kuin tavallinen maito. Itselläni on laktoosi-intoleranssi.
Homogenointi on taas ihan eri asia.

Lisätty: 31.12.2008 - 08:55

Homogenointi se joka lisää maidon säilyvyyttä, ei lakstoosin pilkkominen. Maito jossa laktoosi on pilkottu, on myös kalliimpaa kuin tavallinen maito. Samoni on laita myös muiden vähälaktoosisten tai laktoosittomien tuotteiden. Tunnen asian oman lompakkoni kautta.


Lähteet:
laktoosi-intolerantti


Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 30.12.2008 - 10:15

Luultavasti siksi ,Että se kestäsi purkissa tasalaatusena,eli ei nousisi pinnalle sitä kerma ainesta.Pastorominen lisäsi säilyvyyttä,oliko se homokenointi,sitä laktoosin pilkkomista.Jokatapauksessa nämä tekee sen etten voi juoda maitoa,kun se mätänee vatsassa,eli se ei imeyty mihinkään vaan rupeaa pilaantumaan.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vieras
Vastattu: 30.12.2008 - 10:28

Pilkottaisiinko siksi, että laktoosi-intoleranssia sairastavatkin voisivat käyttää maitotuotteita. Tällainen käsitys itselläni on. En voi käyttää tavallisia maitotuotteita. Laktoositon käy.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 30.12.2008 - 14:11

Säilyvyyden ja terveydellisyyden takia.
Tässä kun nyt kysyttiin, niin haluan sano samalla, että maidon juonti on syystä lopettaa ihmisillä noin vuoden -puolentoista ikäisenä.
Maito on vauvojen ruokaa, eikä se kuulu aikuisten elimistöön.
Eikähä sitä onneksi muualla maailmassa juodakkaan, kuin täälä meillä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 05.01.2009 - 01:14

hyvää tavoitellen tehdään paljon muutakin pahaa (vrt. edelliset vastaukset)


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.