miten valmistetaan laukkamakkaraa, hallista tääl Turus sitä saa.epäonnistun aina perinneruuissa,ja niiden valmistamis ohjeissa
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Kun oot hallista hakenut, niin sitten esimerkiksi tän ohjeen mukaan pitäis onnistua:
LAUKKAMAKKARA
tai oikkiammi
LAUKMAKKAR
Lait uunivuuam pohjal rasvassi sialihasiivui ja sem pääl laukmakkar, pistel makkara piäni reikki ja lait vuaka uuni. Paistolämpötila simmone 150 viiva 170 astet. Paistoaika 40 - 50 minutti. Sikku satsi o aikas uunis ollu, ot pois ja mausta pohjal jääny liämi makus mukka ja syä makkar ja soossi vaik perunamuussin kans ja tarjo samal vaik punajuursalatti tai etikkakurkui tai vaik pualukkahillo. Huam! Tää ruaka sisälttä mm. rasva ja kalorei....
Lähteet:
www.paulilahtinen.net/ruakvink.htm
Kysyjän kommentti
oli mukavan murteisesti vastattu että Turkulainenkin ymmärsi.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Sitä tehdään luonnonsuoleen ,kuten perinteistäkin makkaraa, mutta se säilytetään suolavedessä.Se oli kuin paksua lenkkimakkaraa, mutta paljon vaaleampaa, melkein valkoista. Liha, jos sitä yleensä käytetään, on yksinomaan sikaa. Makkaran tärkeimmät raaka-aineet ovat ryynit ja ryöpätty peruna. Tällainen makkara ei täyttäisi makkaralain vaatimuksia, mutta laissa onkin poikkeuspykälä, jonka mukaan laukkamakkara-nimitystä saadaan käyttää, vaikka tuote ei olekaan varsinainen lihatuote.
Ilmoita asiaton vastaus
meillä päin laukkamakkaraan raaka-aine saatiin ravien jälkeen liian usein laukalle intoontuneista ravureista ....
Ilmoita asiaton vastaus
Laukka tarkoitta jotain kasvista,muistelin kuulleeni,sanan ruoholaukka,karhunlaukka,oli niitä muitakin,eivät tulleet ulos aivokopasta,jos olettasi,että laukka,tulee noista perunasta ja ryyneistä,tuo makkara tulisi siitä sian lihasta,vaikka siinä on vain hitunen sitä,sikaa.
Ilmoita asiaton vastaus
Ajattelin että tuo tuote valmistetaan vanhasta hevosesta eli ravihevosesta! Sana laukka viittaisi siihen.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.