Miten tehdään leipäpaisti
se ei ole sitä kinkun rasvaa johon leipä kastetaan, vaan se on jotain paksumpaa.
Kiitos Terhi, tuo näyttää siltä, mitä ajoin takaa, äitini teki sen veteen. Saa kuivat leivänkannikat näin käyttöön, kun ei tuota hevostakaan ole.
tuttuja nuo kaikki lapsuudesta, mutta tuo leipien keittäminen vedessä hellalla oli<se hakemani juttu. Kiitos kaikille vastaneille.
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Leipäpaisti tehtiin ennen muinoin kuivantaneesta leivästä. Eli kattilaan vetta ja hieman suolaa, sekaan laitetaan leivänpaloja ja "mössö" keitetään puuromaiseksi. Leipä jota siihen käytettiin oli kotona leivottua leipää, en usko että ostoleivästä mitään hyvää tulee.
Niin, meillä ei mitään läskejä siihen laitettu.
Lähteet:
lapsuudessa olen syönyt
Kysyjän kommentti
Meilä se tehtiin joskus kaupankin leivästä yleensä ruisleivästä ja joskus paistettiin läskiä sekaan. Syötiin voisilmänkanssa.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
lämmitä sitä kinkun lientä ja kasta leipää siihen , alkaa härkäviikot ja kiinteä ruoka vähenee. aloitetaan vuoden kierto uudelleen.
meil sitä koton sanottii leipäressuks
Ilmoita asiaton vastaus
Sehän se on minun herkku ollut lapsuudesta asti.En vaan koskaan ole kuullut tuolla nimellä.
Ilmoita asiaton vastaus
www.google.fi/url?sa=t&s...TfD2uFDexw
Mahdatko tarkoittaa tuommoista leipäpaistia?
Eipä kestä kiittää, oli ilo olla avuksi. :D
Lähteet:
google > leipäpaisti > eka linkki
Ilmoita asiaton vastaus
Nämä on niitä vanhoja ruokia, jota harva kai nykyaikana tekkee.
Leipäpaisti oli semmosta ku oli jääny leipää kuivaksi. Se leikattiin palasiksi ja paistinpanusa ruskistettiin läskiä, leipäpalat pantiin siihen ja paistettiin niin, että rasva immeyty niihin leipiin.
Itse laitan leipäpalat kylmään veteen ja sitten kuumennan kiehuvaksi. Äitini vain kuumensi. Se oli nimeltään leipäpaistia. Itse jauhan sauvasekoittimella ja annan kiehahtaa puuroksi. Happaman leivän makua laimennan joskus vedellä. ja lisään vielä vehnäjauhoja suuruksena.ja sitten vielä kiehautan. Lapsena sain verileivästä maitoon valmistettuna, jota sanottiin kampsupaistiksi. Pullasta ja maidosta tehtiin pullamaitoa
Lähteet:
62-xayn.vuodatus.net/blog/1035562 , toinen linkki ei onnistunu, sori, p.s. eikä näköjään toinenkaan
Ilmoita asiaton vastaus
Puolukkapöperöön meillä päin käytettiin kuivuneet ruisleivän palat. Kylmää vettä, leipäpaloja ja puolukkasurvosta sokeroituna sekoitettiin uunivuokaan ja laitettiin uuniin hautumaan. Joskus sitä sekoitettiin, jotta kivikovat leivänkannikat hajosivat pienemmiksi.
Se oli mielestäni hyvää kylmän maidon ja sokerin kanssa. Tämä ei ole kysymäsi leipäpaisti varmaankaan, mutta tuhtia ruokaa silti.
Lähteet:
omalta äidiltä opittua
Ilmoita asiaton vastaus
Meilläkin tehtiin leipä pataa se oli nimi tuolle,kuivat leivät pataan ja maitoa sen verran ,että leivät peityvät.sitten uuniin,lämpötilaa ei tiedä kun se oli tiiliuuni,mittari oli jos valkea paperi ruskettuu 5 minuutissa uuni on ok,pitettiin niin kauan että se kiehahti ja päällinen ruskettu.Parempi vaihtoehto oli puolukkapata,eli sama juttu mutta maidon tilalla puolukka survos,kumpikin versio oli tosi hyvää.
Ilmoita asiaton vastaus
Meillä leivänsiivut kastettiin maitoon ja paistettiin voissa paistinpannulla. Toimii vielä tänäkin päivänä.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.