Jos ei sima lähde käymään, voiko tilannetta mitenkään korjata?
Laitoin soodastriimerillä kuplia sekaan. Lopputulos oli huonompi, kuin oikea sima, mutta parempi, kuin monet kaupan "simat".
Avainsanat: sima

Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Jos simasi ei rupea käymään, niin todennäköisesti hiivasi on lisätty liian kuumaan, nesteeseen ja näin hiivasi on päässyt kuolemaan. Voit olla laittanut hiivasi myös liian kylmään veteen jolloin se ei lähde käymään "paleltumisen" vuoksi. Kummassakin tapauksessa voit tietysti kojata asian lisäämällä uuden hiivan oikeanlämpöiseen veteen, mutta tällöin tuloksena saattaa olla liian hiivanmakuista juomaa. Suosittelenkin siis entisen satsin kaatoa viemäriin ja uuden siman tekoa tai korvaavien juomien ostoa kaupasta.
Kysyjän kommentti

Muut vastaukset
Tietääkseni ko. asia onnistuu parhaiten, kun käytät siman valmistuksessa nokareen hiivaa.

Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.