Onko amarantti sinulle tuttu? Mitä olet siitä valmistanut?
Itse tein jyvistä "pop cornia" ja mukavalle maistui!

Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Pussillinen amaranttia on kaapissa, mitään en ole siitä vielä tehnyt, mutta aion kokeilla oheisen Hellapoliisin ohjeen:
Amarantti-kasvislisäke 4:lle
tilkka öljyä
2 dl amaranttia
6,5 dl vettä
tilkka öljyä
2 pientä sipulia ohuina lohkoina
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 varsisellerin varsi viipaleina
1 punainen paprika suikaleina
3 porkkanaa kuorimaveitsellä "kuorittuna"
315/160 g Sauvon säilykkeen suppilovahveroita
soijaa
mustapippuria
Lisäksi: Al'fez Baharat kastiketta tai esimerkiksi makeaa chilikastiketta
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kääntele amarantin jyviä hetki, lisää vesi, anna kiehua miedolla lämmöllä ja käsittele sillä aikaa kasvikset.
Kuumenna tilkka öljyä wokissa, kääntele sipulilohkoja hetki, lisää valkosipuli, varsiselleri, paprika ja porkkanat, jotka on perunankuorimaveitsellä kuorittu kauttaaltaan kiehkuroiksi.
Lisää joukkoon myös valutetut, silputut suppilovahverot, kääntele, kunnes kasvikset hieman pehmenevät, mutta ovat silti vielä pureskeltavia ja kauniin värisiä.
Lisää kasvikset kypsän amarantin joukkoon, mausta soijalla ja mustapippurilla, sekoita tasaiseksi ja kuumenna.
Tarjoa lisäksi vahvaa Baharat-kastiketta* tai makeaa chilikastiketta.
Kysyjän kommentti
Kiitos!

Muut vastaukset
Sain viime viikolla, minulle aijemmin täysin tuntematonta, amarattia pussillisen lahjaksi ja kehoituksen tehdä siitä puuroa. Lahjoittaja kertoi että amaratti on pienijyväistä valeviljaa, joka sisältää runsaasti kalsiumia, kaliumia, sinkkiä, foolihappoa, rautaa ja kuitua sekä minohapoista erityisesti metioniinia ja lysiiniä. Tein työtä käskettyä ja... kas kummaa: puurosta tuli todella hyvää ja maukasta.
Tässä tuon puuron ohje (joka on muuten Ruoka.fi sivuilta napattu):
5 dl vettä
1 1/2 dl kuorittuja kokonaisia amarantinjyviä
1/2 tl suolaa
3/4 dl pilkottuja kuivattuja hedelmiä tai marjoja
1. Mittaa vesi, amarantinjyvät, suola ja kuivatut hedelmät kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Tarjoa puuro kanelin ja rasvattoman maidon kera.
Jatkossa olisi tarkoitus kokeilla muitakin amarattireseptejä.

Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.