Kysytty: 18.05.2013 - 20:24

Mistä samppanjakuplat pääasiassa muodostuvat?



Avainsanat: poreilevaa

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Paras vastaus

Vastattu: 19.05.2013 - 17:58

Kun viini on alkoholipitoisuudeltaan 10,5 %, on se valmis sekoitettavaksi ja pullotettavaksi toista käymistä varten. Sekoittaminen tapahtuu suurissa säiliöissä, joissa siihen lisätään mm. ruokosokerista ja hiivasta valmistettu sekoitus (liqueur de tirage). Viini pullotetaan lopulliseen pulloonsa, mutta suljetaan väliaikaisella kruunukorkilla. Tästä alkaa kuplien matka samppanjaan, sillä sokerin ja hiivan myötä pullossa alkaa hidas toinen käyminen. Alkoholipitoisuus kasvaa noin 1,5 % eli 12 prosenttiin, samppanjan tavalliseen alkoholipitoisuuteen.

www.uusavuton.fi/samppanjan-...-salaisuus


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.