Kysytty: 31.03.2013 - 11:49

Oletko tehnyt mutakakkua (suklaakakku)?

Mie katsoin eilen televisiosta ohjelmaa toisenlaiset frendit ja heillä oli juuri tätä kakkua.Mie aijon kokeilla tämän kakun tekoa.



Avainsanat: mutakakku

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 31.03.2013 - 13:31

En vielä,sillä sitä on saanut pakasteena,joka on liian hyvää,mutta ohjeiden mukaan on tosi helppo tehdä.



Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vieras
Vastattu: 31.03.2013 - 19:17

En ole tehnyt, enkä tee. Kakut saavat jäädä osaltani syömättä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 31.03.2013 - 19:58

Syönyt olen, itse en ole tehnyt, nykyään harvoin enää mitään kakkuja kotona teen.


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 31.03.2013 - 23:15

Ainoat mutakakut tuli tehtyä lapsuudessa, niiden päälle hörpättiin kuravettä - maukkailta maistuivat mielikuvituksissa.


  Ilmoita asiaton vastaus
amu
Vastattu: 01.04.2013 - 02:35

en ole tehnyt, litlistä on muutama ostettu, ei ihan minun makuuni ;)


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 01.04.2013 - 11:37

En ole tehnyt saati maistanut, itse teen jos millaista kakkua mutta tämä on vaan välistä jäänyt pois.
Ja vielä sen verran kun nuo makeat ovat minulta pois mutta silti pääsiäispöydässäni loistaa leivonnaisia ( onneksi iman makeanhimoa olen tästä selvinnyt)...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 01.04.2013 - 12:20

Mutakakku on tullut tehtyä useammankin kerran, tosin viime kerrasta on vierähtänyt jo useampi kuukausi. Pitäisi varmaantehdä sitä taas piakkoin, on nimittäin hyvää.
Tässä ohje:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g taloussuklaata
Tarjoiluun
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
mansikoita tai vadelmia

Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
Sulata paloiteltu suklaa esim. mikrossa keskiteholla. Tarkkaile sulamista, että suklaa ei pala. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
Leikkaa kakkuvuokaan (Ø 23 - 24 cm) pohjaa reilusti suurempi leivinpaperipala. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
Paista kakku 200 asteessa 15 - 20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
Anna kakun jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta varovasti tarjoiluvadille.
Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja esim. vadelmia.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 01.04.2013 - 20:04

En kyllä ole tehnyt..mutta voisin kyllä kokeilla tuolla janjaa ohjeen mukaan..kun alkaa tekemään mieli jotakin hyvää..kiitos ohjeesta..


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 01.04.2013 - 20:42

en tee muuta kun kääretorttuja.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.