Kysytty: 11.11.2012 - 13:38

Kerro paras ohjeesi graavilohen tekoon! Onko sinulla joku hyvä niksi tai kikka, joka kruunaa kaiken?

Toki muutakin kalaa voi graaviksi laittaa :)

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 11.11.2012 - 16:43

Olen tehnyt konjakki- ja vodkagraavattua, molemmat olleet hyviä. Koristelen karpaloilla. Normaaliohjeen mukaan ja sivellyt alkomaholilla ennen suolan lisäämistä. Joskus olen kokeillut myös balsamiviinietikkaa, tulee myös makoisaa. Samoin jos laittaa sitruuna raastettua kuorta. Siinäpä ne mitä olen itse käyttänyt.



Kysyjän kommentti

Monta hyvää ohjetta : ) Kiitos!


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Ida
Vastattu: 11.11.2012 - 17:19

Minä en tuhlaa hyviä raaka-aineita kalaan, kun edellinen rouva :D.
Minun perusohjeeni on: hieman sokeria, aromattia ja sitruunapippuria sekä tilliä. Hyvä kerros karkeaa merisuolaa päälle. Kostutan sen suolan vielä roiskimalla vettä ja sumuttamalla.
Sitten - riippuen kalan koosta - joko n. 6 - 8 h tai yön yli. Jos paksuimmasta kohdasta ei ole ihan tarpeeksi suolaantunut, niin ripottelen sitten viipaloiden päälle hieman aromattia. Jos tykkää sipulista, niin sipulirenkaita kerrosteen väliin. Itse tarjoan sipulit erikseen, ne pehmenevät välissä. Maistunut on kaikille tähän mennessä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 11.11.2012 - 21:46

Minäkin suunnilleen samalla tavalla kuin Ida.
Sitruunapippuri antaa pikantin maun.
Aromattia en käytä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 11.11.2012 - 21:50

Minä laitan lohelle sokeria, merisuolaa, tilliä, sekä katajanmarjaa päälle tai siihen lihan puolelle.
Usein laitan toisen kerroksen vielä ja sitten leivinpaperin ja painoksi päälle jotain painavaa.
En ole osatanut valmista koskaan.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vieras
Vastattu: 11.11.2012 - 22:53

Minä teen samalla tavalla kuin sirkkaliisa, mutta ilman katajanmarjoja. Itse tykkään ja on se muillekin kelvannut. Nykyisin ostan valmiina useimmiten.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.