Kysytty: 12.10.2012 - 17:03

Sain siian ja siinä oli sopivaa mätiä. Aion pakastaa sen.laitanko muuta kuin suolaa?

Lisätty: 12.10.2012 - 17:50

Kiitos Mariaana,tietenkin ilman suolaa.



Avainsanat: mäti

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 12.10.2012 - 18:13

Minulla ei mädistä kaloista ole kokemusta mutta esim graavaamani lohet n.1kg n minigrip pusseissa pakastimeen. Kun mieli tekee tuoretta graavilohta pussi sulamaan ja kun se on sulanut niin silloin se myös on valmiiksi suolaantunut. Ah kun on hyvää kai sama pätee mätiinkin. Kunnon pakasimessa jäätyy suolavesi koska se jäätyy alle -10 lämmössä maantielläkin. Ei niihin kovin suuria suolamääriä mätetä kaloihin meinaan.

Lisätty: 13.10.2012 - 00:04

En ole käynyt emäntäkouluja mutta kalastuksesta ja kalakäsitteystä on liki 70 vuoden kokemus.
On tullut kokeiltua monia tapoja mutta pakastin toi helpotuksen. Minulla yleensä on niin kiire syömään ettei ole aikaa mädännyttää sitä pöydällä.



Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 12.10.2012 - 17:13

En ole asiantuntija, mutta itse pakastan niin kalan kuin mädinkin ilman suolaa. Vasta sulatuksen jälkeen suola ja muut hörsteet jos mausteita käyttää. Opin aikoinaan emäntäkoulussa, että pakastettavaan tuotteeseen ei laiteta suolaa ennen pakastusta. Suola estää jäätymisen.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 12.10.2012 - 18:25

Kalat ovat jo syntyessään mätiä! Kelpaakohan ruoaksi?
Leikki sikansa saakoon!
Vain hyppysellinen suolaa ja se on siinä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 12.10.2012 - 20:53

en ole laittanut yhtään suolaa
vasta ,kun otan käytöön sen
niin sitten vasta suolaan ...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 12.10.2012 - 22:14

Minäkin olen vasta laittanut suolaan..kun olen pakkasesta ottanut.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 13.10.2012 - 10:28

Ei mene pilalle vaikka laitat suolaakin.


Lähteet:
Oma kokemus.

  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 15.10.2012 - 20:37

Taitaa olla jo pakkasessa, mutta itse pakastan mädin sellaisenaan ja sitten kun valmistan sitä, lisään suolaa ja sipulisilppua.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.