Kysytty: 06.09.2011 - 20:13

Kertokaapa miten napsulaiset valmistavat kaalipataa?

Teen huomenna kaalipataa ja ajattelin kokeilla tehdä sen omallatavalla.

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 06.09.2011 - 20:56



1 kg valkokaalia
4-5 porkkanaa
1 iso sipuli
2-3 dl vettä
1/2 puuroriisiä
1 1/2 tl suolaa
400 g naudan paistijauhelihaa
2 rkl siirappia
2 tl meiramia
rouhittua mustapippuria

Lisäksi: sokeroitua puolukkasurvosta

1. Varaa ruokaa varten iso kattila (noin 3 l).
2. Suikaloi kaali.
3. Kuori ja leikaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
4. Kuori ja hienonna sipuli.
5. Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.
6. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
7. Ruskista sillä aikaa jauheliha. Lisää joukkoon sipulit pehmenemään.
8. Kaada jauheliha-sipuliseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan.
9. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.




Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 06.09.2011 - 21:11

Valmistusaineet
400 g porsaan jauhelihaa tai paistijauhelihaa
1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1 - 2 (200 g) sipulia tai nippu kesäsipulia
2 - 3 (350 g) porkkanaa
n. 1 kg varhaiskaalia
1 liha-juuresliemikuutio
1 - 2 dl vettä
1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kippari®
suolaa
tuoretta oreganoa tai persiljaa
Valmistusohje
Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää joukkoon myös hienonnetut sipulit ja karkeaksi raastetut porkkanat. Lisää suikaloitu kaali, liemikuutio, vesi ja ruokakerma. Hauduta kannen alla kunnes kypsää.
Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella oreganolla tai persiljalla.



itse en pistä riisiä koskaan kaalipataan, mutta kääryleet eivät voi olla ilman riisiä...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.09.2011 - 21:34

Ruskistan jauhelihaa,pekoonia ja sipulia..lisään kaalisuikaleet hautumaan ja porkkana kuutiot vähän vettä..Lihalientä ja soijaa mausteeksi..ja paljon persiljaa,kun on kypsää.
Joskus laitan myös makaroonia sekaan..


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.09.2011 - 22:38

Oma resepti on siitä paras, että tulee tehtyä niistä aineista mitä sattuu olemaan kotona.
Noista resepteistä hieman neuvoja mukaan.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.09.2011 - 23:10

Johan noita reseptejä taas tulikin, siis kokkailemaan :)


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 07.09.2011 - 11:17

Jos laitan sitä, ihan oikeaoppisella reseptillä joka löytyy kyllä tavallisimmista kotimaisista keittokirjoista.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 07.09.2011 - 11:52

Eikun kaalit pataan ja muhimaan edellisten ohjeitten mukaan.


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 10.09.2011 - 22:55

Etkä edellisessä kyssärissä saanut maistuvaa ohjetta, toivottavasti tässä tulee. Minä en tee pahemmin kaaliruokia, koska vaikka suuni tykkää, niin vatsani on eri mieltä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.