Mistä saan hyvän kaalipata ohjeen?
Huomenna pitäisi laitella kaalipataa.Hyviä ohjeita,kiitos!
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
1 kg valkokaalia
4-5 porkkanaa
1 iso sipuli
2-3 dl vettä
1/2 puuroriisiä
1 1/2 tl suolaa
400 g naudan paistijauhelihaa
2 rkl siirappia
2 tl meiramia
rouhittua mustapippuria
Lisäksi: sokeroitua puolukkasurvosta
1. Varaa ruokaa varten iso kattila (noin 3 l).
2. Suikaloi kaali.
3. Kuori ja leikaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
4. Kuori ja hienonna sipuli.
5. Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.
6. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
7. Ruskista sillä aikaa jauheliha. Lisää joukkoon sipulit pehmenemään.
8. Kaada jauheliha-sipuliseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan.
9. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.
Kysyjän kommentti
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Tässä eräs hyvä ohje ja vanha .Tein koulussa jo tätä noin 50v.tta sitten.
Kaali-pata.
150gjauhelihaa,2rkl voita,1/2 sipulia,2tl merisuolaa,2rl siirappia,3dl vettä, pieni keräkaali.
Hienonna kaali,Jauheliha ja sipuli käännellään ekana padanpohjalla,sitten kaali käännellään ja vesi. Annetaan hautua kypsäksi.Pippuria .Hyvä puolukkahillo.
Ilmoita asiaton vastaus
Valmistusaineet
400 g porsaan jauhelihaa tai paistijauhelihaa
1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1 - 2 (200 g) sipulia tai nippu kesäsipulia
2 - 3 (350 g) porkkanaa
n. 1 kg varhaiskaalia
1 liha-juuresliemikuutio
1 - 2 dl vettä
1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kippari®
suolaa
tuoretta oreganoa tai persiljaa
Valmistusohje
Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää joukkoon myös hienonnetut sipulit ja karkeaksi raastetut porkkanat. Lisää suikaloitu kaali, liemikuutio, vesi ja ruokakerma. Hauduta kannen alla kunnes kypsää.
Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella oreganolla tai persiljalla.
Ilmoita asiaton vastaus
Tuo Bongarin ohje on hyvä. Jos haluaa usemaksi kerraksi niin voi keittää vään riisiä n.2 dl lisäksi,
Kypsentää vähän paprikaa ja purjoa, jos haluaa. Ja sitten laittaa uunivuokaan, nesteeksi vettä ja vähän kermaa purkinpohjasta ja vaikka mustapippuria. Kypsyttää sitten uunissa 175 C n. 40 min niin saa hyvää kaalilaatikon muunnosta, jota sitten voi syödä kätevästi useamman kerran!
Ilmoita asiaton vastaus
Tuossahan ohjeita jo tuli, mitäpä siihen lisäämään :)
Ilmoita asiaton vastaus
Hyviä ohjeita olet saanut, minäkin aion noita kokeilla..
Ilmoita asiaton vastaus
Keittokirjasta tai vaikkapa Kotiliesi-lehden nettisivuilta, sieltä löytyy myös kotiruoan ohjeita.
Valion tai muun firman mainosreseptejä en käytä, ne ovat tuotemainoksia.
Ilmoita asiaton vastaus
Missä on Sirkkaliisa, hänellä on paras kaalilaatikon ohje.
Ilmoita asiaton vastaus
Mielelläni kertoisin sellaisen, mutta kun en itse voi syödä kaalia, niin tosi harvoin teen siitä mitään.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.