Vieras
Kysytty: 22.10.2008 - 21:24

Kertoisitteko jonkin Riikalaisen ruanreseptin, jonka voisi kotona valmistaa. Ja mahdollisesti myös jonkun herkun. Suuri kiitos jo



Avainsanat: riika latvia reseptit

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Vastattu: 22.10.2008 - 22:34

LATVIALAINEN PAPPILAN HÄTÄVARA (jälkiruoka, n. 4 hengelle)
5 dl ruisleipää murusteltuna
2 dl puolukoita tai karpaloita
1 dl sokeria
2 dl kermaa
kanelia
1. Leikkaa ruisleipä siivuiksi tai suikaleiksi, levitä uunipellille ja laita
uuniin kuivumaan n. 160 asteeseen 5–10 min.
2. Kun leipä on kuivunut, murustele se sormin hienoksi esim.
jälkiruokakulhoon tai isolle vadille.
3. Laita astiaan kerroksittain, ensin noin sentin kerros leivänmuruja,
päälle ohut kerros sokeroituja ja soseutettuja marjoja ja kanelia sekä
lopuksi vaahdotettu kerma, 2–3 kerrosta kaikkia riittää.
4. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.


Lähteet:
kopsattu jostain, en muista mistä

  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 22.10.2008 - 22:29

Tässä on yksi esimerkiksi, lisää Latvialaisia ja muitakin EU reseptejä löydät linkistä:

LATVIALAINEN PIIMÄKEITTO (n. 4 hengelle)
6 dl vettä
1 dl ohrasuurimoita
3 dl kirnupiimää
6 dl maitoa
1/2 dl piimää
1/2 dl kermaviiliä
1. Huuhdo kokonaiset ohrasuurimot.
2. Keitä ohra vedessä kypsäksi ja jäähdytä huoneen lämpöiseksi.
3. Lisää huoneen lämpöinen kirnupiimä, maito ja piimä.
4. Jätä huoneen lämpöön 6–12 tunniksi.
5. Laita jääkaappiin 6–12 tunniksi.
6. Ennen tarjoilua sekoita joukkoon kylmä kermaviili.
Keiton kanssa syödään ruisleipää, jonka päälle voit tehdä levitteen
rahkasta ja smetanasta: laita kulhoon puolet rahkaa, puolet smetanaa
ja sekoita. Leivän päälle voit lisätä vielä palan silliä.

www.eurooppa-tiedotus.fi/doc...okirja.pdf


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.