Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
freesaus eli kuullotus,
kuumennetaan rasvassa siten että ruoka-aine saa hiukan väriä, mutta ei ruskistu.
esim, sipuli, riisi, kasvikset.
kuullottaminen tekee hyvää.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Pehmentää hieman sekä saa tuotteen maut paremmin esiin...ihan oma päätelmä.
Ilmoita asiaton vastaus
Kuumentaa tuotetta pannulla tai kattilassa rasvassa tai öljyssä ruskistamatta. Sanasta käytetään joskus myös nimitystä freesata.
Ilmoita asiaton vastaus
Vihannesten, kuten sipulin pehmennys rasvassa kuumalla pannulla. Ei paistamiseen asti.
Ilmoita asiaton vastaus
Minä "sipulivammainen" kuullotan/freesaan aina sipulisilpun pannulla, ennenkuin laitan sen muun ruuan joukkoon mahdollisesti vielä kypsymään.Haluan, että sipuli on KYPSÄÄ, kun ruokaa aletaan syömään.Siinä ainakin minun syyni :)
Toisaalta eräistä mausteista saadaan enemmän makua irti, jos sen ensin kuullottaa pannulla...
Ilmoita asiaton vastaus
antaa hienon aromin esimerkiksi sipulille. On kauniin kuultavaa läpikotaisin, ei siis karrelle palanutta.
Monia ruokia voi kuullottaa kuten vihanneksiakin ja lihaakin olen bekoniviipaleita kuullottanut.
Ilmoita asiaton vastaus
Kuullottamisen tarkoitus on kaiken edellämainitun lisäksi maustaa käytettävä paistirasva kuullotetulla ruoka-aineella, sipulilla, valkosipulilla tai vaikkapa mausteilla. Näin varsinainen paistettava ruoka saa makua jo itse rasvasta, jollin myöhäisempi maustaminen ei ole niin välttämätöntä.
Riisin kuullottaminen on itämainen tapa esikypsentää riisi, jolloin sen kypsymisaika lyhenee. Rasvan lämpötilahan on paljon korkeampi kuin esimerkiksi veden.
Ilmoita asiaton vastaus
kuullottaminen tarkoittaa kevyttä paistamista, mutta ei ruskistamista
Ilmoita asiaton vastaus
Kuullottaminen antaa hyvän pehmeän maun ,tuoreeseen vihannekseen.Maut tulee voimakkaammin esiin.
Ilmoita asiaton vastaus
Eipä ylläoleviin vastauksiin enää lisättävää :D
Ilmoita asiaton vastaus
Vihannekset ja juurekset hiukan pehmenevät ja ruskistuvat ja jos lisäät kuullotusvaiheessa mausteita, saavat myös lisämakua.
Ilmoita asiaton vastaus
Miksi Intiassa ayurvedassa kehotettiin kuullottamaan mausteet ja juurekset öljyssä, suht koht suuressa lämpötilassa mutta nopeasti? Koska monet mausteet, esim. kurkuma ja inkivääri ovat oikealta nimeltään kurkumajuuri ja inkiväärinjuuri, eli ne kasvavat maan alla. Siksi niissä on homeita ja mikrobeja, vielä siinäkin vaiheessa kun ne on jauhettu maustejauheiksi. Altistuminen mausteiden ja juuresten mikrobeille aiheuttaa väsymystä, palelua ja allergiaoireita. Jos olet asunut hometalossa tai ollut homekoulussa, niin kuullota mausteet ja maan alla kasvaneet juurekset ennen käyttöä.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.