miksi puolukoiden kuori ei hajoa ruuansulatuksessa? sekä miksi survottujen hajoaa?
Avainsanat: puolukka kuori ruuansulatus hajoaminen
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Kuori on kuitua, survotuissa kuoren kuiturakenne on jo mekaanisesti hajotettu.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
"Kypsissä puolukoissa on runsaasti bentsoehappoa (n. 0,05–0,2 %), minkä vuoksi puolukat säilyvät hyvin survoksena ilman sokeria ja säilöntäaineita"
taitaa olla niin, että kokonaisessa marjassa tuo happo on tiivisteenä kuoressa ja säilyttää sen läpi ruuansulatuskanavankin koettelemuksien, ja survoksessa taas säilyttävä happo on tasaisesti levinneenä koko mömmössä .. ? ihan vaan omia järkeilyjä, mahdollisesti joku tietääkin asiasta?
Ilmoita asiaton vastaus
Survoksessa bentsoehapon karboksyyliryhmä pääsee reagoimaan.
Ilmoita asiaton vastaus
Puolukan kuori on sulamaton sen happopitoisuuden takia.Sisällön elimistö sulattaa normaalisti.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.