Kysytty: 12.11.2010 - 13:49

mihin aineen fysikaaliseen ominaisuuteen tislausilmiö perustuu

kemian tehtävääni joka pitää tehdä.

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Vastattu: 12.11.2010 - 15:26

"Tislaus on toisiinsa liuenneiden aineiden erottamiseksi käytetty menetelmä, joka perustuu seoksessa olevien aineiden eri haihtuvuuksiin. Tislaus on kemiantekniikassa yksikköoperaatio eli siinä ei tapahdu kemiallista reaktiota."

tällaisiin perusjuttuihin löytyy ihan hyvät vastaukset Wikistäkin jos ei jaksa oppikirjoja lukea

fi.wikipedia.org/wiki/Tislaus



  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 12.11.2010 - 15:28

Kemiantunnilla siitä jotain puhuttiin vaan enpähän juuri niiltä ajoilta mitään muutakaan muista.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 12.11.2010 - 16:00

Eri aineiden höyrystymislämpötilaerot tekevät tislauksen mahdolliseksi.
Pontikkapannu on yksinkertainen ja alkeellinen retortti.
Meidämpä kemian opettaja kehoitti muistamaan Etyylialkoholin kemiallisen kaavan.
Muuten teistä ei tule kunnon juoppoja.
Etyylialkoholi kiehuu jo 78.3´C asteessa ja
Etanolin kiehumispiste 78,37 °C

Lisätty: 12.11.2010 - 16:32

Höyrystymislämpöjä: fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%B...A4mp%C3%B6


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 12.11.2010 - 16:58

ei kuule noin vanhat asiat pysy päässä, liekö meillä kemiaa koskaan ollutkaan.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 12.11.2010 - 17:02

Ei ollut meilläkään kemiaa. mutta ei se tahtia ole haitannut. Kun läksyksi on annettu, kannattaa opetella kunnolla.Voi olla hyötyäkin.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 12.11.2010 - 17:20

keskustelu.suomi24.fi/node/5325105

tässä keskustelua aiheesta


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.