Olisiko kenelläkään napsulaisella maistuvan glögin valmistusohjetta? Ohjeessa saa olla mukana %juomaakin.
Avainsanat: glögit itse valmistaen
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
siinä sopassahan on vain mielikuvitus rajana
noin vuosi sitten kerroin täällä, että päätin kokeilla ihan jotain poikkeavaa ja juotaa sitä sitten vieraillemme, ovat jo kyselleet että saako sitä samaa tänäkin vuonna ....
valperi-ontheroad.blogspot.c...glogi.html
Kysyjän kommentti
Tuota on kyllä ihan pakko kokeilla!
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Glögi-resepti
* punaviiniä
* kanelitankoja
* kokonaisia neilikoita
* jauhettua ja/tai kokonaista kardemummaa
* reilusti fariinisokeria (vergeoise)
* loraus appelsiinimehua
Viini lämmitetään hitaasti pienellä liekillä, ja sen alkaessa lämmetä hieman lisätään mausteet. Ei saa kiehauttaa !
Tarjotaan siivilöitynä kokonaisten manteleitten ja rusinoitten kanssa ; varatkaa lusikka ranskalaisille vieraille tai kysykää kuka haluaa ilman “evästeitä” välttyäksenne äimistyneiltä ilmeiltä.
Terästystä ei kaivata koska kiehauttamaton seos on lähes pelkkää viiniä.
Alkoholittoman version saa helposti kun lämmittää omenamehua muutaman kanelitangon kanssa.
HUOM : Jollet halua värjätä emalikattiloitasi, valurautainen wok on mainio glögin valmistukseen ja varaa lämpöä. Myös teräksinen couscous-kattila toimii mainiosti.
Ilmoita asiaton vastaus
1 l vettä
2 palaa inkivääriä
2 kanelitankoa
40 kokonaista neilikkaa
2 rkl kokonaisia kardemumman siemeniä
Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen tunnin verran. Jäähdytä ja siivilöi glögi, kaada pulloon tai pulloihin ja säilytä jääkaapissa.
Maun mukaan voit lisätä mieleistäsi %-juomaa.
vaan täälläpä aika liuta erilaisia glögiohjeita:
www.keittotaito.com/glogiohjeita.html
Ilmoita asiaton vastaus
Minä teen joka jouluksi oman glögimehujuoman ja ilman % menee alas.
Suon kyllä % heille joukkoon, jotka sitä käyttävät, en siitä nökötä, mutta minä jo rajan saavutin.
Ilmoita asiaton vastaus
teen itse lögit mustaherukkamehusta joka on luomua ja itse tehtyä omista puskista ,vettä sekä parin teepallon sisään glögimaustetta annan näiden hautua hellan kupeella aikas toven ...jos tykkää makeasta lisää sokeria tai hunajaa ...tuosta sit mukiin sellaisenaan tai %...ihan vaan maun mukaan...määriä en ole mitannut koskaan ..mutta aina niitä voi lisätä ,kun välillä maistaa , jotta helppoa ja nopeaa ...voi lisätä rusinaa ja muuta härpikettä sihen lasinpohjalle myöskin ..
Ilmoita asiaton vastaus
Minun glökit on omat herukkamehut en muuta oikein kaipaa se parasta.
Ilmoita asiaton vastaus
Olen niin huono tekemään itse. Joskus ostan valmiin hehkuviinin Alkosta, lisään siihen kaupan glögiainetta ja ehdottomasti tummaa Baltic -rommia.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.