Kysytty: 28.10.2010 - 14:53

Miten ja mistä raaka-aineista tehdään stifados?



Avainsanat: stifados

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 28.10.2010 - 14:59

Stifado

eli Kreikkalainen lihahöystö

600 g naudan ulkopaistia ( tai hinnaltaan kalliimpaa sisäpaistia)

öljyä paistamiseen (n. 1 dl)

2- 3 valkosipulin kynttä

mustapippuria

1-2 tl suolaa

1 dl punaviiniä ( meillä tähän käy mikä vaan punaviini....)

½ dl punaviinietikkaa

4 dl murskattua tomaattia

2 laakerinlehteä

1 rkl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)

600 g pieniä sipuleita ( liota hetki kuumassa vedessä -> helpompi kuoria)

1 kanelitanko ( jos ei ole, laita jauhettua maistellen..aluksi ½ tl)

4-5 kokonaista neilikkaa

vettä



Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 28.10.2010 - 16:24

www.reseptitaivas.com/resept...tifado.php

tässä resepti


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 28.10.2010 - 21:52

Wiki tietää:
fi.wikipedia.org/wiki/Kreikk...itti%C3%B6


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 28.10.2010 - 22:31

Tuota en muistanut. Noita vastauksia katsellessa ihme kyllä muisti palasi.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 29.10.2010 - 09:40

STIFADO on kreikkalainen pataruoka jonka pääaines on liha eli joko nauta, lammas tai kani. Myös kanastifadoa on.Pataan laitetaan pikkusipuleita, nesteeksi usein punaviiniä, mausteeksi kanelia ja jotain yrttimaustetta sekä pippuria. Tuo on se perinteinen reseptipohja,. Googlella löytyy ohjeita, parhaat ovat englanninkielisiä, käännetty kreikasta.
Suomalaisia versioita löytyy myös ja sokeri ei kyllä kuulu oikeaan reseptiin. Jos liha ei ole kovin mureata siihen voi laittaa viinietikkaa joka mureuttaa lihaa.
Sunnuntaina teen stifadoa, pakasteessa on liha valmiina.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 29.10.2010 - 14:28

Kreikkalainen arkiruoka, jossa raaka-aineina mm. perunat, liha, sipuli, valkosipuli ja mausteet.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.