mitä kaaleja suomesta saa ostaa
kuka kertoisi minkä nimisiä kaaleja saatavalla
kaali tieto hukassa
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
vuoden vihannes:
www.puutarhaliitto.fi/index....?section=4
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Palisanterin vastaukkseen lisään vielä.kukkakaali ja parsakaali..
Ilmoita asiaton vastaus
Kaalia syömme aivan liian vähä.Aika tärkeä ravintoainen.
Ilmoita asiaton vastaus
Valikoima monipuolisen runsas
Valko-, suippo-, puna-, kiinan- ja savoijinkaalia yhdistää se, että niistä syödään kasvin kerämäinen päätesilmu.
Keräkaalina tunnettu valkokaali rouskuu suussa makeana. Se tuo salaattiin mehukkuutta, ja lehdet taipuvat kääryleiksi viininlehtien tavoin. Erinomaista borssiin ja piirakoiden täytteeksi!
Punakaali on valkokaalin muunnos. Väri pysyy kypsennettäessäkin hyvänä, kun keitinveteen lisää sitruunaa tai etikkaa. Punakaaliraasteeseen kannattaa raastaa vähän omenaa samasta syystä.
Suippokaalista viljellään eniten aikaisia lajikkeita. Lehdet ovat melko pehmeät, joten suippokaali ei kestä pitkää varastointia.
Kiinankaali tuli monelle tutuksi 1970-luvulla, kun sitä suosittiin raakaraasteena. Nyt on oivallettu, että tämä kaali on parasta nopeasti kuumennettuna esimerkiksi vokki- ja muissa itämaisissa ruoissa.
Savoijinkaalin lehdet maistuvat pähkinäisiltä. Maku on parhaimmillaan hyvin kehittyneenä, ei liian aikaisin korjattuna. Savoijinkaali sopii kääryleisiin, keittoihin, patoihin ja vokkeihin. Savoijinkaalin kurttuisen kauniilla lehdillä voi paistaa ohutta leipää tai käyttää lehtiä tarjoilualustoina.
Kukka- ja parsakaaleista syödään kasvin varhaisasteella olevat kukinnot. Kermanvalkoinen kukkakaali on tutuin, mutta jonkin verran viljellään myös lilaa ja vihreää. Oransseihin kukkakaaleihin odotetaan kasvinjalostukselta vielä uusia lajikkeita. Vihreä, kaunis romanesku-tyypin kukkakaali muodostuu kartiomaisista nuppuryhmistä.
Parsakaali on herkkua napakaksi kypsennettynä. Kukka- ja parsakaalien kypsentämisessä tuleekin olla tarkkana, ettei rakenne pääse liian pehmeäksi.
Kyssäkaalista syödään rapsakka kasvin varsimukula. Kyssäkaalin hohtavan valkoinen väri ja pirteä maku antavat ruokiin raikkautta. Kermaan muhennettuna kyssäkaali sopii liharuoan lisäkkeeksi. Moni vesikastanjaan mieltynyt pitää myös kyssäkaalista.
Lehtikaalin syötävä osa ovat runsaasti ravintoaineita sisältävät lehdet. Hienonnettu lehtikaali sopii persiljan tavoin ruokaan kuin ruokaan. Lehtikaali maistuu sosekeittona, kaalipiirakan täytteenä tai kokeilepa hienontaa kypsennetyt lehtikaalinlehdet ja käytä pestoon basilikalla maustettuina.
Ruusukaalin syötävät pikkukerät ovat kasvin hankasilmuja. Ruusukaali on herkullista esimerkiksi lammas-, poro- ja riistaruokien lisäkkeenä. Ennen ruusukaalilajikkeet olivat maultaan voimakkaita. Nykyiset lajikkeet maistuvat pehmeiltä ja makeilta.
Lähteet:
www.kasvikset.fi/WebRoot/103...id=1053061
Ilmoita asiaton vastaus
Vaikka mitä löytyy! Kukkakaalia, parsakaalia, kyssäkaalia, punakaalia, ruusukaalia, savoilinkaalia, kiinankaalia, valkokaalia, suippokaalia.
Ilmoita asiaton vastaus
Saitkin jo monta hyvää vastausta. Nyt vain hyödyntämään kaaleja. Toivottavasti vatsasi kestää kaikki lajikkeet.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.