voiko seitsemän vuotta pakasteessa olleita marjoja vielä syödä
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
Katso onko ne muuttunut mitenkään vai ovatko marjat erinäköisiä kun poimit ne. Maista ja haista myös yhtä. Jos marja haisee ja/tai maistuu huonolle/pahalle se on pilaantunut jolloin se on pilaantunut. Jos ulkonäkö, maku ja haju ovat kunnossa niin silloin niitä voi syödä. (Marjat voivat olla homeessa, TARKISTA.)
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
varmaan niistä on tullut pakastekuivattuja, keitä niistä soppaa tai jotain sellaista
Ilmoita asiaton vastaus
Tarkkaile silmämääräisesti onko tuotteen pinnalla jääpoltetta eli ovat marjatko ruskettuneet pakastimessa. Heitä tummunut osa pois. Lopusta voit tehdä mitä edellä on jo mainittukin. Tai sitten keität ne hillosokerin avulla hilloksi.
Ilmoita asiaton vastaus
Kyllä olen syönyt/tehnyt ns. pakastemääräajoistakin vanhempia marjoja, puuroon yms. tääl olen viel. Alla suositeltuja pakastusaikoja:
Elintarvikkeet Säilyvyys
kuiva-ainekaapissa,
lämpötila 15 astetta Säilyvyys
jääkaapissa
+4-+6 asetta Säilyvyys
pakastimessa
-18 astetta
Viljatuotteet
jauhot 6 kk - - - - - -
hiutaleet 10 kk - - - - - -
pastatuotteet 1 vuosi - - - - - -
riisi 1 vuosi - - - - - -
murot 1 vuosi - - - - - -
Leivonnaiset
pullat 1-3 vrk - - - 6-12 kk
rasvaiset leivonnaiset n. viikko - - - 3-6 kk
vaalea leipä 1-2 vrk - - - 1-3 kk
ruisleipä 1-5 vrk - - - 1-3 kk
kermakuorrutetut kakut - - - 1-3 vrk 3 kk
Muut kuivat aineet
kahvi avaamaton 1 vuosi
avattuna 1 viikko avaamaton 1 vuosi
avattuna 1 viikko 1 vuosi
tee pussitee 2 vuotta, aromatisoidut teet
1 vuosi - - - - - -
kaakao 1 vuosi - - - - - -
Maitovalmisteet
pastöroitu maito esim. rasvaton ja kevyt maito - - - n. 4 vrk 2 kk
pastöroitu kerma - - - 4 vrk 2 kk
piimä - - - 1 viikon ei onnistu, saostuu
jogurtti - - - 1 viikkoa ei onnistu
viili - - - 1 viikko, huomioi parasta ennen pvm ei onnistu
UHT maitovalmisteet eli iskukuumennetut esim. HYLA-kevytkerma 3 kk 4 vrk 2 kk
rahka - - - 1 viikkoa 2 kk
juustot - - - 1-2 viikkoa juustoraaste 2 kk
jäätelö - - - - - - 12 kk
Liha
sianliha - - - 2-3 vrk 3-6 kk
naudanliha - - - 4-5 vrk 6-9 kk
jauheliha (myymälässä jauhetttu)
jauheliha (lihateollisuudessa pakattu) - - -
- - - 1 vrk
viim.myyntipäivä 2-3 kk
2-3 kk
broileri - - - 1-2 vrk 3-6 kk
Kala ja kalavalmisteet
tuore kala - - - 1 vrk 1-2 kk
savustettu kala - - - 1-2 vrk 1-2 kk
hiillostettu kala - - - 1-2 vrk - - -
lohi- ja tonnikalasäilykkeet 12 kk avattuna 1-2 vrk - - -
sillisäilykkeet (puolisäilykkeet) - - - 3-4 kk - - -
Kananmunat - - - viim.myyntipäivä +
viikko - - -
Rasvat
margariini - - - avattuna 2 viikkoaavaamattomana
2-5 kk 2kk
voi - - - avattuna 2 viikkoa, avaamattomana
3 kk 2 kk
öljy 10-12 kk 10-12 kk - - -
Säilykkeet
täyssäilykkeet: esim.
lihasäilykkeet, hernekeitto ym. 3 vuotta avattunaa ja säilytysrasiaan siirrettynä 1-3 vrk - - -
hedelmäsäilykkeet 2 vuotta 1-2 vrk, toiseen astiaan siirrettynä - - -
puolisäilykkeet: esim. herkkukurkut, etikkapunajuuret, salaatinkastikkeet 6 kk - 2,5 v
avaamattomana 1 - 2 kk avattuna - - -
kuivatut hedelmät 1 vuosi - - - - - -
pakastetut marjat - - - 1-2 vrk 1-2 vuotta
Mausteet
kokonaiset 5 vuotta - - - - - -
jauhetut 3 vuotta - - - - - -
Yrtit
hentolehtiset esim. kirveli, tilli - - - 3-4 vrk 1 vuosi
arat yrtit esim. sitruunamelissa, basilika 1-2 viikkoa - - - 1 vuosi
vahvalehtiset esim. salvia, timjami, rosmariini - - - 10 vrk 1 vuosi
kuivatut yrtit 2-3 vuotta - - - - - -
Eli meni taas ihan tikin tokin, mut jospa toi linkki pelastas mut/sut?
Linkki siis jossain tuol atmosfääris/nevadas, no huh taas
Lähteet:
www.finfood.fi/finfood/ffom....BC0030C141
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.