Täällä on user1237 talkkuna, mutta mistä koostuu oikea talkkuna?
ja millä kaikilla nimillä se tunnetaan?
Avainsanat: talkkunapuuro
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Talkkuna on perinteinen suomalainen jauhovalmiste
ja Wikipedia kertoo loput!!!
fi.wikipedia.org/wiki/Talkkuna
Kysyjän kommentti
Savossa talkkuna on pääasiassa ohraa. Talkkuna keitetään padassa puolikypsäksi, valutetaan ja kuivataan riihessä tai nykyisin myös muussa sopivassa paikassa.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
koostuu paahdetusta hienoksi jauhetusta viljasta ja pavuista (muitakin tyylejä löytyy)
mm.
- piepo
- pöllöhillo
Ilmoita asiaton vastaus
Talkkuna on vanha suomalainen jauhovalmiste, johon on maakunnasta ja paikkakunnasta riippuen käytetty joko kauraa, ohraa, ruista, vehnää, herneitä ja/tai papuja.
www2.laihianmallas.fi/index....kkunajauho
eipä sitä meilläpäin sanota muutaku talakkunaksi
Ilmoita asiaton vastaus
Oooh! Minun herkkuruokaani. Herkkutalkkuna laatikko on vieressäni nytkin ja siinä lukee valmistettu
paahdetusta ohrasta, kaurasta ja rukiista, sekä pavuista. Mutta eroja on paikkakuntakohtaisesti viljan ja palkokasvien suhteen,Voidaan laittaa herneitäkin.
Talkkuna oli ennen vanhaa oikein heinäpeltoruokaa ja sunnuntaisin sitä syötiin viilin kanssa.
Minä olen jäänyt siihen kiinni, syön melkein joka päivä talakkunaa.
Vielä lisää aiheeseen liittyen, veljeni lapsi pyysi minulta pienenä"anna Sirkka minulle kalakkukunnaa", no
äitini suomesi mitä Kimmo halusi ja talakkunaa hän sai.
Ilmoita asiaton vastaus
Kainuun talkkuna on valmistettu kotimaisesta ohrasta keittämällä ja paahtamalla. Se on jauhettu sopivan karkeaksi käytettäväksi puurona, mutta sitä voidaan käyttää myös sekoituksina jogurttien, piimän,viilin tai vaikkapa muiden viljaatuotteiden kera.
Lähteet:
Valmistaja: Martti Arffman, Sotkamo
Ilmoita asiaton vastaus
Palisanteri jo antoi vastauksen,itse tykkään ruispohjaisesta ja herneisestä.Somerolla kutsuttiin sitä piepo nimellä ja opin pentuna laittamaan paljon sekaan sokeria.Kerran kesässä tavannut syödä,pitääs ens viikolla vetästä takkunat.Jos vielä torilla mustikoita,teen mustikkatalkkunapöperön ja paljastan leveän hymyn päälle ;-)
Ilmoita asiaton vastaus
Perustalkkuna on varmaan vain jauhettua viljaa. Sitä voi käyttää sellaisenaan tai sitten tehdä puuroa.
Ilmoita asiaton vastaus
muistanpa lukeneeni ruisjauhoja ainakin pussinkyljessä. suolaa, ja kaipa jotaan muutakin...?
onkin muuten namia tuo talkkuna ;)
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.