Mikä on pitäjäsi perinneruoka?
Avainsanat: perinneruoka
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Keuruulla noudatetaan hämäläistä perinneruokakulttuuria hyvin pitkälle.
Uuniruoka perinne aluetta. johon kuuluu nauris-,maksa-,perunalooraa.´
Imelletty peunalaatikko eli tuuvinki. Munajuusto on myös pitoihin kuuluva ruoka.
Hämettä pidetään myös mämmin alkukotina, koska täällä on paljon mämmiin liittyviä
paikkoja.
Vaikka kala ei tulisi helposti mieleen Keski-
Suomesta puhuttaessa, perinneruoka pöydässä se on jokaviikkoinen ruoka.
Lahna on Hämeen maakuntakala.
Väitetään, jopa Kivijärven kirkonkellojen soivan "muikkuja kuppiin, muikkuja kuppiin".
Sahti pitojuomana ja kotikalja heinätalkoissa, jota tehdään tynnyreissä.
Leipä on vaaleaa rieskaa. Häme on myös talkkunajauho aluetta ja mihinkäs minä
juuriltani pääsisin, syön joka päivä nyt kesällä viilitalkkunaa.
Jotta näillä eväillä pärjätään ehkä.
Lähteet:
Perinneruoka kirjasta osa tietoa.
Kysyjän kommentti
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Jaakko Kolmosen "Kotimaamme ruoka-aitta"-kirjan mukaan Helsingin perinneruoka on silakkalaatikko.
Ilmoita asiaton vastaus
Kesällä oman maan uudet perunat.. lisukkeena silliä gillattuja herkkusieniä täytettynä ja hyvää salaatia..
Ilmoita asiaton vastaus
ups,silakkalaatikko,lapsuuden "herkku",meinasin ehdottaa stadilaisittain porilaista...
Ilmoita asiaton vastaus
Kalakukko, muurinpohjalättyset ja potaattilouta.
Ilmoita asiaton vastaus
Laukkamakkara, makaronivelli ja köyhät ritarit...
Ilmoita asiaton vastaus
Eipä kuulemma ole sellaista meidän paikkakunnalla.
Ilmoita asiaton vastaus
* keitetty hauki
* luumukiisseli (väskynäkräämi)
* piparjuurikastike
* silakkarullat
näin varsinais-suomes ... itse tykkään piparjuurikastikkeesta , mutta mieheni ei tykkää , joten sitä tulee tehtyä todella harvoin .. yleensä täälläpäin on myöskin kalat joita merenlähellä onkin hyvin saatavilla ja ne sit syödään monessa muodossa ...myöskin itse pidän ihan ykkösenä kalaruokia ... :)
Ilmoita asiaton vastaus
ciby sen kertos mite meil tääl tois puol jokke asia ova.
Ilmoita asiaton vastaus
- Kumpukset (poronverta, poronrasvaa, ruisjauhoja ja ripaus suolaa. Etelästä tulleet vaimot kuten minä pilkkovat sipulia sekaan).
- Rannassa nuotiolla paistettu lohi.
- Keitetyt lohen päät.
Ilmoita asiaton vastaus
Ei harmainta aavistustakaan. Olisikohan jotenkin muikkuihin liittyvää - ehkä tönkkösuolatut muikut.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.