Kysytty: 26.06.2010 - 23:55

Mikähän on "pappilan hätävara"?



Avainsanat: pappilan hätävara

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 27.06.2010 - 11:25

Ite ja äitini oomme tehneet pappilan hätävaraa näin: Kuivuneen pullapitkon siivuja/kuivuneen ranskanleivän siivuja + mansikkahilloa vuorotellen uunivuokaan latoen, jonka päälle kaadetaan munamaito (ehkäpä voinokarekin) ja koko lysti uuniin paistumaan, tarjoan tämän joko sokerin/maidon/mansikkahillon/kermavaahdon kanssa ja ihanata on jälkkärinä:)


Lähteet:
lapsuusmuistot


Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 27.06.2010 - 00:40

Jälkiruoka, reseptit vaihtelee vähän mitä kaapistalöytyy.Yleensä ei paisteta


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 27.06.2010 - 07:26

Jälkkäri ruoka..
todellakin vaihtelee mitä kaapista löytyy meiningillä..

Lisätty: 27.06.2010 - 17:10

Pappilan hätävara 4 annosta

450 g pullapitko tai ranskanleipä viipaleina
3 dl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria
2-3 dl mansikkahilloa

Lisäksi: 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja mansikoita

Viipaloi pulla tai ranskanleipä.
Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeria.
Kasta pulla-/leipäviipaleet maidossa läpimäriksi.
Laita märät viipaleet uunivuokaan päällekkäin siten, että välissä on mansikkahilloa ja päällimmäisenä kostutettu leipä-/pullaviipale.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Vaahdota seuraksi vaniljakastiketta.

Vinkki! Valmista tämä jälkiruoka joulunaikaan luumumarmeladista!


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 27.06.2010 - 08:12

Laita astiaan kerroksittain keksinmuruja ja vaikkapa kuivunutta kakkua hillon kanssa ja kermavaahtoa päälle.

Minä voisin kokeilla kermavaahdon sijasta vaahdotettua vaniljakastikettakin.

Siis pappilan hätävara on jälkiruoka.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 27.06.2010 - 08:41

Jälkiruokaa se on ja olen sitä itsekkin joskus nauttinut,en vain muista missä ja milloin.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 27.06.2010 - 11:11

Pappilan hätävara on jälkiruoka.
Se valmistetaan sekoittamalla leivonnaisten, esimerkiksi pullan tai keksien murusia, puolukkahilloa sekä kermavaahtoa keskenään.
Muori teki sen sodan perästä paistamalla kuivuneita vehnäsen viipaleita ja p-hilloa päälle. Oli hyvää!


Lähteet:
Wiki

  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 27.06.2010 - 16:38

Ompas monelaista "pappilan härävaraa". Ja minä kun luulin, että se on se Pappilan liukaskielinen
piika, joka ilimootti vierahille, kun he seuroista pois lähtivät " Ja se pieru, joka ruustinnalta pääsi,
olohon mun".


Lähteet:
oma vilkas mielikuvitus ja sananlaskujen huvitus

  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 27.06.2010 - 19:17

10-15 kpl pipareita tai muita keksejä murusina /TAI 4-5- pullaviipaletta pilkottuina
1,5 dl kermaa tai vaniljakastiketta
2 dl puolukkaa tai mansikkaa survoksena
sokeria, vaniljasokeria


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 27.06.2010 - 20:53

Pappilan -Hätävara.6an.

1/2lkermaa. 3dl hyvää puolukkahilloa. 1/2lvehnäkorppuja ja pikkuleipiä.maitoa tai marjamehua,sokeria.
Sokerilla maustettu kermavaahto,hillo.Maitoon tai mehuun kastetut korput pannaan kerroksittain jälkiruokamaljaan.

Ei hienommaksi jälkiruoka tule.


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 27.06.2010 - 23:04

Niin monta ohjetta kuin kokkiakin. Meillä kotona se oli vanhoista pullansiivuista, hillosta joka yleensä oli puolukkaa sekä maidosta tehty uunijälkiruoka.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 28.06.2010 - 02:13

Jeps, jälkiruokaa se on.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 28.06.2010 - 08:46

Jälkiruoka jota valmistetaan useimmiten hieman kuivahtaneesta pullasta.
Toffen vastaus on se vanha, perinteinen resepti, nettiajan muunnoksia saattaa löytyä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 28.06.2010 - 20:55

Jälkiruokahan se, ja hyvää on!


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 07.04.2011 - 21:47

Pappilan hätävara on jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti vieraiden jo pöydässä istuessa:
Kermavaahdon joukkoon murennetaan pikkuleipiä ja kuivuneita kakkuviipaleita ja lisätään jotakin makeaa hilloa. Uunissa valmistuva "pullalaatikko" on monissa vanhoissa keittokirjoissa nimeltään
leipävanukas.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.