Oletko juonut grappaa, piditkö mausta? Missä maassa grappa valmistetaan.
Avainsanat: grappa
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Juomiseksi sitä tuskin voi kutsua, mutta snapsin parin verran viimeksi viime viikolla, siellä grappan syntysijoilla
tätä 'Bersluskonin pontikkaa' on myös hyvin montaa laatu/maku tasoa, pääosin riippuen siitä kuinka paljon vaivaa tislauksessa on nähty (so. kuinka paljon sikunaöljyä on jäjellä)
- jos joskus joudutte tilanteeseen jossa 'pitäisi' ottaa grappaa, kysykääpä Gandolin-merkkistä -
Kysyjän kommentti
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Olen grappaa maistanut, ei ole minun juomani, Italiassa sitä valmistetaan viinirypäleet kun on ensin puristettu viiniä varten ja jämistä tehdään tätä vahvempaa viinaa ( ponua se on).
Samanlaista pahan makuista on Slivovits, luumun jätöksistä keitettyä pontikkaa.
Ilmoita asiaton vastaus
en tykkää, hyvin valmistettu pontikkakin on parempaa. smaksak.
Ilmoita asiaton vastaus
en ole kuullut nimeäkään, saati maistanut. Tietoa tämäkin.
Ilmoita asiaton vastaus
Jotta viinaa voidaan kutsua grapaksi, se täytyy tehdä rypäleistä, jotka on kasvaneet ja puristettu Italiassa. Samoin tislaus täytyy tapahtua italialaisessa tislaamossa.
Viinirypäleiden kuoret ja muut osat (it. vinaccia) tuodaan käytettynä panimoon tai käytetään panimossa. Käymisen jälkeen käynyt materiaali kuumennetaan keittimessä (it. an alambicco), tislataan kahteen kertaan ja jäähdytetään. Tuloksena on 75-prosenttinen grappa. Tämän jälkeen se laimennetaan vedellä ja jatkokäsitellään.
Myrkkyä kaikki tyynni. En ole maistanut, enkä maistakkaan (pontikaa).
Lähteet:
wiki
Ilmoita asiaton vastaus
Pari kertaa on tullut maistettua.
Haju ja maku aivan hirveitä, vaikka kuinka hienossa pullossa olivat. Väärin keitetty, sanon minä!
Ilmoita asiaton vastaus
Olen maistanut ja se kerta jäi viimeiseksi. Italiassahan tuota tuotetaan.
Ilmoita asiaton vastaus
Olen maistanut, jotkut grappat ovat tosi pahoja, toiset vähän parempia. Italiassa olen maistanut eka kerran, on italialainen juoma.
Helsingissä toimii muuten grappaseura....en ole jäsen kuitenkaan, taitaa olla enemmänkin herraseura ja pakko olla Italiaan hurahtanutta väkeä.
Ilmoita asiaton vastaus
Ei pahempaa juomista voi olla..on todella pahaa..kerran olen maistanut..
Ilmoita asiaton vastaus
Italialainen alkoholi, kuulemma pontikkaa. Olen maistanut ja kerta riittää. Kuulemma näissä on kovastikin laatueroja, hinnoissa ainakin. Olen kyllä nähnyt erään, joka ensimmäistä kertaa lipitti grappaa ja seuraavana päivänä teki "kuolemaa".
Ilmoita asiaton vastaus
Kaikkia kyllä tuonne kurkkuuni kaadan, mutta nyt tuli outo juoma.
Ilmoita asiaton vastaus
Italiassa harrastavat,halpaa viinaa,jota ravintolan isäntä mielellään kaataa vierailleen pienet lasilliset,snapsin tapaan.Kerran sain tajuttoman hyvää mustikkagrappaa,siinä viinan voimakkuus,mutta ei liköörin makeutta,kertkaikkisen hyvää samoin kuin limonella(italialaisella sitruunalla) maustettu grappa.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.