Kysytty: 06.02.2010 - 13:49

Käytätkö paljon varsiselleriä?

Ennen en voinut sietää makua..nyt olen oppinut käyttämään..ja maku miellyttää..

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 06.02.2010 - 17:15

Luin juuri jostain artikkelista että naisten erityisesti pitäisi käyttää varsiselleriä .Se vahvistaa luustoo.
Ehkäisee osteoporoosia.Minä olen aina tykännyt sellereistä ,siinä on hyvä maku. Etenkin salaatissa varsi selleri antaa täyteläisen maun ja mukulaselleri keitoissa hyvää.Luut jos vahvistuu jotain ruokaainetta käyttämällä ,kyllä niitä käyttää mielummin kun lääkeaineita.Tulee varmasti halvemmaksikin.



Kysyjän kommentti

Olen samaa mieltä kanssasi..ja poitaa nestettä..


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 06.02.2010 - 14:20

Voi kuule mie inhoan ainostaan kahta makua ja se toinen on selleri, toinen kumina.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.02.2010 - 14:23

En ole vielä oppinut pitämään varsisellerin mausta, joten en käytä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vieras
Vastattu: 06.02.2010 - 15:09

En voi sietää varsiselleriä. En käytä sitä missään.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.02.2010 - 17:03

Varsiselleri (ja kumina) on ihan yökötys täälläkin:)
Oppisikohan sitä oikeesti syömään jos rouskuttelisi menemään vain?
Selleri on erittäin hyvä nesteenpoistaja - vink - vink.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.02.2010 - 19:10

meillä sitä menee nippu viikossa,

itse olen vissiin 'aina' pitänyt siitä,
kolme vuotta meni tämän ruokakunnan pakkokoulutukseen,
mutta nyt nousee melkoinen äkämölö jos varsisellerin osto unohtuu kauppareissulla

(yksi niistä syistä miksi meillä ei pilleripurkkeja tarvita)


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.02.2010 - 19:48

Opin tään varsisellerin käytön jo v.-72 kun siel sveittis tarjottiin sellerisalaattii, ja totta mooses tuon ohjeen painoin päähäni, tosi helppo, sellerivarret leikataan noin 0.5cm lohkoiks/viipaleiks (tai vähän ohuemmiks) ja kulhoon, eikä muuta kun salaattikastike päälle, johon kuulu (muistaakseni) öljy, sokeri, punaviinietikka, suola, pippuri, sitruunamehu, ja sellerien sekaan.... taivaallista, ihanaa ja mukavan rapsakkaa... juuriselleriä käytän joissakin pataruuissa, pastakastikkeessa ja lasagnessa raastena. Täytyyp sanoa, et oon tykästyny siihen, en voi sanoa et paljon käytän, mut sillon kun nuit ruokii teen mitä yllä, niin runsaalla kädellä käytän...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 06.02.2010 - 22:20

meillä se on ihan vakiokamaa, menee siinä kuin muukin vihreä

_______

Varsiselleri on juurisellerin muunnos, josta käytetään paksut, mureat lehtiruodit. Maku muistuttaa juurisellerin makua, mutta on sitä miedompi.

Parhaimmillaan varsiselleri on raakana esim. pätkittynä juuston tai dippikastikkeen kera tarjottuna tai suikaloituna tuoresalaatissa. Raikkaita cocktailpaloja varsiselleripaloista saa täyttämällä uran esim. tuorejuustolla tai muulla maustetulla tahnalla. Soveltuu myös keitetyksi lisäkkeeksi, muhennokseen ja keittoon. Vähäkalorinen varsiselleri on laihduttajan suosikki nestettä poistavien ominaisuuksiensa takia.

Säilyy hyvin jääkaapissa kelmuun käärittynä. Varsiselleri tarvitsee vain huuhtoa ennen käyttöä. Jos vihannes näyttää kovin multaiselta, varret voi irrottaa ja huuhtoa erikseen.Kotimainen varsiselleri myydään lehtineen, jotka ehdottomasti kannattaa käyttää tuoreena salaatteihin, keittoihin ja koristeeksi tai pakastaa silputtuna tuoreen tapaan käytettäväksi. Miedomman makuinen ja vaaleampi tuontituote on pakattu myyntiin lehtiosa typistettynä. Säilötty varsiselleri on valmiiksi kypsennettyä.


Lähteet:
www.elisanet.fi/kokkaaja/lis...tieto.html

  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 07.02.2010 - 15:00

Itselläni on yksi sellainen purjopaistos johon sitä laitan, samoin kasviskeittoon se käy hyvin. En voi sanoa että käytän paljon mutta muutaman kerran vuodessa kyllä.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.