Muistatko vielä tälläisiä lämpimiäleipiä,mitä tuli tilattua ravintolassa aikoinaan?
Oopperaleipä, Oskarinleipä, Kappelinleipä,leikkelelautanen.Meidän sakissa ne oli hyvin suosittuja ja hinnoiltaan kukkarolle edullisia.
Avainsanat: ruokaa rakkaudella
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Kyllä minä muistan nuo, ja oli vielä kananpalojakin jossakin lämpimässä leivässä nimeä en muista, mutta kyllä niillä vatsansa täytti, ei sellaisia enää mistään saa, nyt on kaikki gourmettia vaan.
Kysyjän kommentti
Joskus teen kotona ooppera leipiä,terveisin kissaäiti.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Et taida tarkoittaaniitä leipiä kun piti olla olusen kanssa...?Niitä ei moni syönyt ja usein se leipä oli rekvisiittaa alkon tarkkailijaa varten.Nyt kun ajattelee niin hölmöläisten hommaa se oli.
Ilmoita asiaton vastaus
Kyllä muistan ..kaikkia kivoja hyviä leipiä on tilattu ja syöty..
Ilmoita asiaton vastaus
www.grillitoro.fi/alacarte.html
mm. tuon ravintolan listoilla näkyy olevan mainitsemiasi leipiä,
ja varmasti vielä muuallakin on.
Ilmoita asiaton vastaus
Muistanhan mie, tuon oopperavoileivän, sen tekemistä opetettiin kotitaloustunnilla ja myöhemminkin niitä kotosallakin tehny, samoin metsästäjän voileipää ... njammm...
Ilmoita asiaton vastaus
Kellariravintolassa Helsingissä on vieläkin "se rasvainen kammotus" voimissaan - vaalea pohja - kunnon pihvi- ananas ja helkkaristi juustoa päällä - ja on kai älyttömän hyvää:) Mikähän sen nimi nyt mahtaa sitten ollakkaan?
Nyt seuraa ruokaohje: (tämän bongasin jostakin Italialaisesta elokuvasta)
1.Tavallinen paahtoleipä palanen (iso)
2. revi se niin että keskelle jää iso reikä ja älä riko reunoja" (älä hukkaa jäljelle jäänyttä pyöreähköä hukkapalaa)
3. paistinpannu: laita leipä voisulaan paistinpannulle ja riko paahtoleivän "reikään" kananmuna.
4. kananmuna pysyy nätisti paahtoleivän "reiässä" mausta mielesi mukaan käännä ja paista toiseltakin puolelta.
-voit lisukkeeksi paitaa rippusen viipaloitua kinkkua tai pekonia ja nam-nam.
Jäljelle jääneet pyöreät paahtoleivän keskustat kannattaa myös pyöräyttää pannulla voisulassa ja tulee hyvää
- ken ikinä näin tuhtia aamupalaa arvostaa:):)
Itse en tosin syö mutta perheeni yllätän välillä ja ovat ihan mielissään:)
Ilmoita asiaton vastaus
Siis todella muistan...mmmm..se voileipä missä pihvin päällä on sienikastike...aaahh, kuolaan nyt. Oliko se juuri metsästäjän leipä?
Ilmoita asiaton vastaus
Hyvin ovat leivät muistissa. Ja muuten todella hyviä olivat.
Ilmoita asiaton vastaus
Juu ja teen kotona välillä, kun tulee ne kunnon ajat mieleen.
oopperaa tulee tehtyä eniten ja sitten nautiskellaan!
Ilmoita asiaton vastaus
Mummo kertoi että aikoinaan oli sellainen sääntö ettei pelkkää kaljaa saanut tilata joten aina kun joku halusi oluen oli tilattava vähintään leipä samalla. Leipään ei monikaan edes koskenut, vaan se jäi pöydän kulmalle ja sen sai viedä kuulemma heti pois. Henkilökunta sitten popsi niitä kun asiakas imi olutta. Silloin taisin kuulla nuo leivännimet ensimmäisen kerran. Sitä en muista koskiko tuo sääntö koko päivää, tuskinpa sentään, eiköhän se ollut vaan joku lounaaseen päättyvä ja kuuluva juttu...
Kolmevuotinen kokkikoulu on käyty sitten myöhemmin joten siellä nuo tulivat ihan kongreettisesti tutuiksi.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.