Kysytty: 02.08.2008 - 19:43

Parhaimpana pitämäsi kukkakaalin gratinoitikastikkeen ohje?

Taaspa tää gulinaristi täällä kyselee ruokaohjeita. Ostin tossa parikilosen kotimaisen kukkakaalin ja sitä huomenis uuniin laitteleen. Oisko sulla kentien jotain 'maan mainiota' kuorrutusvinkkiä?
kyseleepi hän... muttei kuitenkan herra 47..he...

Lisätty: 02.08.2008 - 19:45

Olevinaan tässä niin kiire, ettei ehdi tota oikeinkirjoitustakaan 'harrastaan', sori



Avainsanat: gratinointi kukkakalli kuorrutus uunissa

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vastattu: 03.08.2008 - 10:06

Kuorrutuskastike
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
100 g (2 dl) pastajuusto raastetta
1 keltuainen

Keitä paloiteltu kukkakkaali suolalla maustetussa vedessä sopivan kypsäksi. Valuta ja levitä voideltuun uunivuokaan. Valmista kuorrutuskastike. Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Mausta ja lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon keltuainen. Kaada kastike kukkakkalin päälle. Kuorruta 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lisäkeruokana tai sellaisenaan pikkuruokana tuoreen leivän kanssa. Vinkki Voit kuorruttaa samalla tavalla muitakin keitettyjä kasviksia. Mausta kastike esim. Valio Turunmaalla tai Valio emmental punaleimalla.


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 02.08.2008 - 21:00

Jotenkin tällee yksinkertaisesti se meillä tehdään, ihan maistuvaista:

Gratinoitu kukkakaali.

1 kukkakaali
3 dl rasvatonta maitoa
1 dl kasvislientä
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
muskottipähkinää, suolaa
50 gr vähärasvaista juustoa

Keitä kukkakaalit puolikypsiksi.
Valmista gratinointikastike, kuumenna maito ja k-liemi kiehuvaksi, suurusta vesi-vehnäjauhoseoksella. Lisää mausteet.
Kaada kastike uunivuoassa olevan kaalin päälle, ripottele päälle juustoraaste. 30min 200asteessa.

www.geocities.com/tiivistys/ruoka.htm




  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 03.08.2008 - 18:54

Paljon kermamaitoa ja juustoa.(Emmentalia).


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.