Imelletty perunaloota. Imellytysaika ja paikka?
Kymmeniä reseptejä löytyy mutta tahtoo melkein jokaisessa ohjeessa olla erilainen imellytystapa. Jotkut pitää yön yli huoneenlämmössä, toiset noin viisi tuntia 50 asteisessa uunissa..jne
Jos teet laatikoita itse tai olet joskus aiemmin tehnyt, mikä on se sinun imelletystapasi?
nami nami...pari laatikkoo söin tossa ohimennen.
Avainsanat: imelletty perunalaatikko imelletys
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
Todistan tässä vaan PateT:n ohjeen hyväksi. Noin olen itsekin tehnyt ja puu-uunin päällä lämpöisessä pitänyt ensin yön yli.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Perunalaatikko noin keski suomessa. Mutta mistä perunat ,`ovat täyttä sian ruokaa.
Ilmoita asiaton vastaus
Yön yli huoneen lämmössä oli minun äitini ohje.
Ilmoita asiaton vastaus
Arvatkaapas mitä? Imellytin perunamössön mikrossa muutaman minuutin.Sitten valmistin normaalisti.Toimii.Laatikoista tuli erinomaisia.Ovat jo pakastimessa odottamassa jouluaattoa.
Ilmoita asiaton vastaus
Petterikö se ihan itse on rypyn kuvassa ikuistettu. Hämeessä miniänä olleena siellä melkein arkipäivän ruokaa oli imelletty perunalaatikko. Luulisi että osaisin kertoa siitä jotain, mutta kun se ei kertakaikkisesti ollut minun makuuni, en edes muista miten anoppini sen valmisti.
Ilmoita asiaton vastaus
Nopeampi versio on antaa imeltyä 55 asteisessa uunissa 5-6 tuntia, toinen tapa on laittaa kattila esim. kylmälaukkuun ja antaa olla siellä yön yli.
Ilmoita asiaton vastaus
Hei! Laitoin Sinulle viestin tuonne yksityiselle puolelle. Anteeksi kirjoitusvirheet, sormet lensi nopeammin, kuin ajatus. Siellä olevasta ohjeesta unohtui imellytyspaikka. Mulla ihan huoneenlämmössä....
Ilmoita asiaton vastaus
Mulla stadilaisena on traditiona tehdä itse "perinteinen imelletty perunaloora",osaan sen tehdä vaikka silmät kiinni ja ilman reseptiä jo lähes sadan vuoden ajan.
Perunat on keitettävä kuorineen ja kuorittava näpit melkein palaen, survosta(pottunuijalla käsin,muuten menee liisteriksi siis koneella tehden)sekaan voinokareita.Tämä astiassa yön yli astiapyyhkeen alla,voi pitää myös lähellä patteria*pari kolme kertaa lusikallinen vehnäjauhoja sekoittaen.Keitettyä maitoa sekaan,tosi löysäksi,mitä löysempää sitä parempaa,suolaa(maista) ja vuokaan/vuokiin sekä voinokareita päälle ja mietoon uuniin!! 150-170astetta moneksi tunniksi.
Pitäisi itsekseen hautuen tulla kullanruskeaksi,kauniiksi ja tuoksuvaksi pottulooraksi!
Ilmoita asiaton vastaus
Pidän yön yli huoneenlämmössä vedottomassa paikassa, joka kerta on tullut erinomainen lopputulos.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.