Millä voi korvata leivonnassa leivinjauheen?
Jos huomaa et leivinjauhe on loppu, eikä kauppaan enää pääse ja on jo aloittanut leipomisen, mitä voisi käyttää leivinjauheen sijasta?
Avainsanat: leivinjauhe leivonta
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Soodalla. Soodan ja leivinjauheenkin mittaamisessa on oltava tarkkana. Varsinkin, jos soodaa laittaa liikaa, sen maku voi todella tulla läpi leivonnaisessa. Teelusikallinen ohjeessa tarkoittaa tasapäistä, ei kukkupäistä lusikallista.
Leivinjauheen käyttömäärä leivonnaisissa on 1 tl/2 dl jauhoja, soodan käyttömäärä puoli tl / 2 dl jauhoja.
2 tl leivinjauhetta vastaa yhtä tl soodaa. Tällä suhteella voit vaihtaa soodan leivinjauheeseen, mutta ei toisinpäin. Esimerkiksi jos ohjeessasi on vaikka 1 tl soodaa, voit sen asemesta käyttää 2 tl
leivinjauheen korvikkeet leivinjauhetta. Ruokasoodaa käytetään yleisimmin taikinoihin, jossa on jotakin hapanta ainetta esim. piimää, siirappia, kermaviiliä tai hedelmämehua. Myös sooda lisätään taikinaan jauhoihin sekoitettuna.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Ruokasoodaa, mutta varovaisemmin , jos laitat liikaa se voi maistua
Ilmoita asiaton vastaus
Ruokasoodaa. Ja mä käytään joskus perunajauhojakin.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.