Kysytty: 18.10.2009 - 19:51

Uskaltaako noita kaupan pakastealtaasta ostettuja marjoja laittaa esim kermakakun päälle kuumentamatta?



Avainsanat: pakastemarjat

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Vastattu: 18.10.2009 - 19:56

Jos kotimaisii siel löytyy, niin uskaltaisin kyllä, pakastealtaasta meinaten, tai naapurin pakkasest;)

Lisätty: 18.10.2009 - 20:44

Pakastus ei poista 'pöpöjä' ainaskaan vadelmista, mites muut marjat....? ks alla


Lähteet:
www.evira.fi/portal/fi/elint...evadelmat/

  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 18.10.2009 - 19:53

Muistaakseni viime talvena oli puolalaisten pakastevattujen kanssa ongelmia,Itse suhtaudun vähän harkiten just niiden suhteen,mutta enhän aina tiedä mitä on ollut tarjolla,ellei ole itsepakastettuja.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 18.10.2009 - 19:53

Suositus on että kiehautetaan, minä olen riskillä niitä kyllä laittanut kuumentamatta.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 18.10.2009 - 20:01

ainakin meidän S:n pakastealtaan päällä on varoitus jossa kehoitetaan kuumentamaan ulkomaiset marjat ennen käyttöä

tuskinpa ne nyt niin myrkyllisiä voi olla, etteikö yhdestä kermakakun koristelusta selviäisi hengissä keittämättäkin ... vastuuvapauden vaan hankkivat tuolla varoituksella


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 18.10.2009 - 20:01

Tottakai mutta voihan pussin kyljestä tarkistaa mistä maasta.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 18.10.2009 - 20:07

Pohdin tässä,että eikös ne pöpöt pakkasessakin kuole?


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 18.10.2009 - 20:53

Olikos se nyt Lahdessa vai missä, kun päiväkodin lapset sai kuumentamattomista, ulkomailta peräisin olevista pakastevadelmista noroviruksen...että kehoittaisin kuumentamaan kunnolla.


  Ilmoita asiaton vastaus
Eme
Vastattu: 19.10.2009 - 01:36

en mie ainakaan kuumenna


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 19.10.2009 - 09:34

Jos haluaa välttää pöpötartuntoja, niin kehoittaisin käsittelemään ne marjat. Eivät ne niin umpijäässä ole että bakteerit olisivat kuolleet. Käsin niitä käsitellään ja vaikka luulisi että kaikki käyttäisivät suojakäsineitä tehtaassa, niin siitä huolimatta en usko etteikö kukaan sitä ennen ole olisi koskenut niihin käsin.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 23.10.2009 - 20:44

On se listeriavaara jos ei kuumenna,
sama juttu pakastevihannesten kanssa. Ei ole suositeltavaa syödä herne-maissi-paprikaa jäisenä vaikka esim. abc/juva tarjoaa usein sellaista salaattia.
www.ktl.fi/portal/suomi/tiet.../listeria/


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.