Mikä aiheuttaa happamuuden? ja mikä aiheuttaa emäksisyyden?
kemian 8 luokalla opittu aihe ja minä en tiedä :). Eli kemiasta kyse-
Avainsanat: happamuus
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
wikissä tämäkin juttu on aika selkeästi esitetty
fi.wikipedia.org/wiki/Happamuus
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Happamia sanoi kettu joskus pihlajanmarjoista...Valovuosia sitten amiksessa puhuttiin meillä vain hitsauspuikoista joissa oli hapan-emäksinen tai rutiili päällyste.En vielä eläkkeelläkään niitä tajua,mutta hyvin on laivat pysyneet pinnalla.....;O.
Ilmoita asiaton vastaus
Kun pH on 7 se on neutraali. Riippuu kumpaa aineosaa on enemmän, hapanta vai emäksistä. Kumpaan suuntaan vaaka kallistuu.
Lähteet:
www.edu.fi/oppimateriaalit/y...minen.html
Ilmoita asiaton vastaus
Viljat nimenomaan aiheuttavat happamuutta. Samoin liha.
forum.karppaus.info/forum/vi...mp;t=38568
ja fi.wikipedia.org/wiki/Happo
Emäksisyys: (syö lipeää)
fi.wikipedia.org/wiki/Em%C3%A4s
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.