Hei! Millä voisin korvata leivinjauheen, kun ei sattuisi olemaan soodaakaan.Tekisin pannaria. Kiitos vastan. etukätee.
Eli siis miten voin korvata leivinjauheen kun ei olisi soodaakaan :)
Avainsanat: leivinjauhe ruoka sooda pannari pannukakku
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
Kumpaakaan ei tarvitse olla pannarin tekemiseen, sitä voi kyllä lisätä joissain ohjeissa, mutta yksinkertaisin ohje:
1 l maitoa
3 kananmunaa
1-2 tl suolaa
pari ruokalusikallist sokerii, ei välttämätöntä, laitan myös joskus vaniljasokerii 1tl mukaan
2-3 rkl voita tai margariinia
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Laitan ton rasvan kuumalle pellille uuniin sulamaan ruskeeks, otan pellin pois uunist ja sitten vasta lisään tään pannaritaikinan, ja tulee ruskiaa pannarii, ja pannaritaikinaa kannattaa turvottaa/seistä ainakin noin puol tuntii ennen paistamist,uunissa noin 30 min, 200-250 asteessa ... maukkaita pannarihetkii:)
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
En minä käytä leivinjauhetta kun pannaria tai lättyjä teen.Vohveleihin vaan.
Ilmoita asiaton vastaus
Minäkään en käytä leivinjauhetta pannariin..enkä lettuihin..mutta laita osa nesteestä vissy-vettä..tekee aika kuohkeaksi..Verilettuihin laitan aina vissyä tulee tosi kuohkeita..ilmavia..
Ilmoita asiaton vastaus
En ole koskaan laittanut pannariin leivinjauhetta. Ei pannari sitä tarvitse.
Ilmoita asiaton vastaus
Eilen illalla viimeksi jouduin keksimään miten saada kuohkeutta ilman leivinjauhetta, tosin ruokasoodaa olisi ollut mutta kun siitä ei olisi ollut apua.
Sain kuohkeutta lisää lisäämällä taikinaan pienen määrän kiehuvaa vettä. Yllätyin positiivisesti lopputuloksesta.
Ilmoita asiaton vastaus
no...pannari ei tartte kumpaakaan...itte oon vaivannu seuraaval reseptil pannarit:
6dl punast maitoo
2munaa
3dl vehnäjauhoi
1-2tl suolaa
2tl sokeria...
kun taikinan oot duunannu...anna turvota 25-35min
paiskaa voinökäreillä hoideltu pelti uunin....kun kevyesti ruskistunu...pelti veks ja taikina niskaan..
ja eiku uuniin 225c-250c.....n20-25minsaa....jos alkaan nouseen ku kuun pinta palleroiseks...niin ollaan oikeilla laduilla....ja eiku syömää hyvän hillon kera!!!!!!!!!!
Ilmoita asiaton vastaus
Tuo jonin13 Täytyy kokeilla eli
Laitan ton rasvan kuumalle pellille uuniin sulamaan ruskeeks, otan pellin pois uunist ja sitten vasta lisään tään pannaritaikinan
HEI HALOO RUSINAT PUUTTUU !!!!
Ilmoita asiaton vastaus
sinne pannaritaikinan joukkoon voi laittaa myöskin tonnikalaa , marjoja tai mitä nyt tykkäätkit , mutta jos noita lisäät laita vähän paksumpi taikina , eli jauhoja hieman enenmän...
Ilmoita asiaton vastaus
Epäilyttää nuo rusinat, tonnikala yms....
mutta pannaritaikinaan en minäkään laita kohotetta.
Ilmoita asiaton vastaus
En ole käyttänyt pannukakkuun koskaan leivinjauhetta.
Ilmoita asiaton vastaus
Venäläiset käyttävät leivinjauhetta pannukakkuun ja lettuihinkin. Meillä Suomessa ei ole niin tapana.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.