Säilyykö puolukkahillo ilman sokeria jääkaapissa jos pitää korkin löysällä?
Väittävät jos ei saa happee niin homehtuu!?
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
Survottuna ovat ennen vanhaan säilyttäneet aitoissakin.
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Kyllä se jääkaapissa säilyy vaikka koko talven, kunhan on survottu. Kokonaiset puolukat voi säilöä myös veteen.
Ilmoita asiaton vastaus
pidä se korkki kuitenkin kiinni , ei pääse pöpöt sinne survokseen...
Ilmoita asiaton vastaus
On se aikoinaan säilynyt puutiinuissakin. Puolukka sisältää jotain säilövää happoa, olisko bentsoehappo, tarkista, joka toimii säilöntäaineen tavoin. Maku muuttuu kyllä kitkerämmäksi, muttapilalle se ei kuitenkaan mene.
Ilmoita asiaton vastaus
Puolukan marjojen happopitoisuus on korkea. Kypsissä puolukoissa on runsaasti bentsoehappoa (n. 0,05-0,2%), minkä vuoksi puolukat säilyvät hyvin survoksena ilman sokeria ja säilöntäaineita. Ite pitäisin kannet kiinni, ettei pääse ilman kans tekemisiin...
Lähteet:
wikikko.info/wiki/Puolukka
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.