Millaisia säilöttyjä sipuleita teet? Minulla on tuossa sipulisäkki. Olen lukenut netistä ohjeita, mutta se paras ja ainut puuttuu
Olen joskus 20-vuotta sitten tehny niitä säilöttynä.
Avainsanat: sipulien säilöminen
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
kuivata ne ohuiksi siivuiksi leikkattuina uunissa tai kuivurissa , on ihan hyvää niinkin käytettynä , sieltä vaan lisäät ruokaan kuin ruokaan...
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Varret kierretään kuivumisen jälkeen "kiinni" ja katkaistaan. Laitetaan kuivaan ja lämpimään paikkaan. Sipulit voi myös pakastaa. Pieni sipulit ja laita sitten tiiviiseen, hajun pitävään muoviin ja vielä folio päälle ja eikun pakkaseen.
Kultaiset sipulit
1 kg pieniä sipuleita
vettä
nippu tuoretta oreganoa
Liemi:
2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
5 dl vettä
1 dl Kotitalous -hunajaa
1 tl kokonaisia valkopippureita
Kasta sipulit kuumaan veteen ja kuori ne. Leikkaa suuret sipulit lohkoiksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää sipulit. Keitä sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia. Lado sipulit vuorotellen oreganon oksien kanssa lasitölkkiin. Kaada liemi päälle ja sulje tölkit. Säilytä kylmässä.
Lähteet:
www.hunajainensam.fi/page.ph...age_id=190
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.