Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
ei taida pakastaminen kovin hyvää hiivalle tehdä
(meni vastauksen laatimisessa vartti, kun piti tyrehdyttää lukihäiriöni aiheuttamaa hysteeristä naurua "voiko hiivaa paskantaa" tuli kysymyksestä ensilukemalla)
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Tarkoitat varmaankin hiivaa? En suosittele, sillä sen rakenne muuttuu pakastettaessa ja taas sulatettaessa.
Ilmoita asiaton vastaus
Eikö hän ne hiivan bakteerit kuole. Hyvä kysymys.
Ilmoita asiaton vastaus
Hiivaa voi pakastaa. Ja pitää sulattaa hitaasti. Ei mikrossa.
Ilmoita asiaton vastaus
Hiivaa voi pakastaa, mutta pitää ottaa 1-2 tuntia ennen huoneenlämpöön..ei saa sulattaa mikrossa, ite oon pakastanu ja hyvin on toiminu, samoin ruisleivän juurta oon pakastanu ja hyvin on leivät lähteny 'käyntiin', onnea matkaan:)
Ite oon joutunut pakastaan hiivaa kun oon sitä ostanut aikoen tehdä jotain, johon sitä tarvittee, mut sit suunnitelmat mennykin ihan vinksallee, ja näin tuorehiiva on saanu uuden kodon hetkoseks pakkasest:)
Ilmoita asiaton vastaus
Voi pakastaa ja sulattaa hitaasti. Toimii, kuin tuore hiiva.
Ilmoita asiaton vastaus
Miksi hiivaa pitää pakastaa?Onhan se tuoretuote,voi käyttää kuivahiivaa pakastehiivan sijasta.
Ilmoita asiaton vastaus
Hiivan voi pakastaa ja niinkuin kissanainen kertoi se pitää sulattaa hitaasti,mikrossa hiiva palaa.
Ilmoita asiaton vastaus
Kyllä voi pakastaa. Minulla aina kotona kuivahiivaa..mitä käytän paljon...Neste pitää olla vähän lämpösempää..ja kuivahiiva jauhojen sekaan..ja hyvin onnistuu..
Ilmoita asiaton vastaus
Voi pakastaa se on myös kerrottu paketissa.
Suomessa on ainoastaan yksi hiivatehdas ja se sijaitsee lahden niemessä. Tunnettiin aikoinaan nimellä Lahden Potin, mutta on nykyisin Suomen hiiva.
Heidän sivuillaan on asia kerrottu varsin selvästi;
"Tuorehiiva säilyy pakastimessa muovipussiin pakattuna ainakin vuoden.
Pakastettu tuorehiiva otetaan huoneenlämpötilaan noin 10-15 minuuttia ennen leipomista. Vielä kylmä tuorehiiva liotetaan kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. Taikina valmistetaan normaaliin tapaan."
Jopa suosittelevat hiivan pakastamista jotta sitä olisi aina tarvittaessa kotona.
Lähteet:
www.suomenhiiva.fi/faktat/hi...lytys.html
Ilmoita asiaton vastaus
Kyllä voi olen itse tehnyt niin joskus. En nykyyään ole pakastanut enää hiivaa, mutta joskus kyllä olen.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.