Kysytty: 11.08.2009 - 11:12

Sienikysymys1- Mistä saan tiedon sienien sisältämistä vitam. kiven. aineista keittämisen ja ryöppäämisen jälkeen, onko mitään jälj

Kyseessähän on ihan eri tuote kun ennen paistamista ja keittämisiä.

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Vastattu: 11.08.2009 - 14:03

Sienistä yli 90% on vettä ja loppuja hivenaineita voipi arvailla täältä.
fi.wikibooks.org/wiki/Sienik...vintoarvot

Olen paistanut lehmäntatinkin voissa pannulla ja jo oli syötävän hyvää. "Ämmä" tosin katseli silmät ympyriäisenä ja jätti maistamatta. Tosin siitä on jo yli 30 vuotta ja hengissä ollaan.


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 11.08.2009 - 13:18

Rouskuja, jotka vaativat kitkeryytensä takia ryöppäämisen kannattaa arvostaa. Keitä sieniä runsaassa vedessä n. 5 minuuttia. Siivilöi ja huuhdo sienet hyvin runsaassa, kylmässä vedessä. Ne sisältävät muihin sieniin verrattuna runsaasti ihmiselle välttämättömiä aminohappoja, kalsiumia, sinkkiä, B-vitamiineja sekä tarpeellisia kuituaineita. Eivät kaikki ravinteet sienestä häviä, kun et keitä sieniä liian pitkään. Rouskuista voi tehdä monenlaisia ruokia, muutakin kuin niitä tavallisia kastikkeita, salaatteja tai muhennoksia. Rouskut sopivat parhaiten suolasieniksi.
Haaparousku on erinomainen sieni.
www.kolumbus.fi/markku.yntal...rousku.jpg

Lisätty: 12.08.2009 - 03:37

Jumppikselle tiedoksi, että lehmän tatti on erinomainen sieni nuorena ja paistettuna. Tateissa ei ole myrkkysieniä ollenkaan, vaan kaikki ovat syötäviä paitsi sappitatti, joka on kitkerä sieni ja pieni pala sitä muitten sienten joukossa pilaa koko aterian.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.