Onko jollakin jotain helppoa ja hyväksi koettua ohjetta kuhan laittoon..Ohjeita kyllä löytyy, mutta jos olisitte jo kokeilleet.
Meillä niitä kuhia on nyt uistateltu oikein syötäväksi asti.. Kuha on aika kuiva kala ja mietinkin mikä olisi paras tapa sitä laittaa.. Aikaisemmin kun ei ole oikein käynyt pyydyksiin :O
Avainsanat: kuha ruoka
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
Kuha on minunkin mielestä samanmakuista kesällä ja talvella. Fileiksi pannulle, voissa paistan. maustan kevyesti tillillä, sitruunapippurilla ja suolaa tietenkin. Kalasoppaan laitan esim. kuha- ja lohipaloja. Sitten voit kokeilla tuotakin ohjetta, hyvää on.
www.maku.fi/reseptit/resepti...it/20.html
Kysyjän kommentti
Kiitos sinulle hyvistä kuhaohjeista !!
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Kuha on hieno kala. Meillä ne fileoidaan ja paistetaan voi-öljyseoksessa kevyesti molemmilta puolilta. Mausteeksi suolaa. Makua ei tarvitse peittää muilla mausteilla. Kesäkuhaa en ole koskaan laittanut, voi olla että on erilainen maku kuin talvikalassa.
Ilmoita asiaton vastaus
ota oikeaa voita pannuun kunnon nokare, tee kuhasta medaljonkia ja paisat siinä voissa, mausta merisuolalla ja sitruunapippurilla , sitä ei kauheasti , jotta ei poista kuhan hienoa makua.. ja eipä sitten muutakun syömän... kuolaan jo :)
Ilmoita asiaton vastaus
Söin viikonloppuna ihan pelkistettyä kuhakeittoa. Oli hieman reilumman kokoinen ollut, 6.8 kg josta oli ruodosta ja evistä keitetty sipulien, mausteiden ja tietysti runsaan voin kanssa soppa. Liha oli kuin olisi keitettyä sianlihaa syönyt. Älyttömän hyvää ruisleipä lisukkeena.
Ilmoita asiaton vastaus
Meillä pätee myös tuo Hurjatan ohje. Eikä meillä olla huomattu maku eroa kesä- ja talvikuhan välillä. Aina yhtä hyvää.
Ilmoita asiaton vastaus
kun olen koko ikäni asustellut kuhavesien ulottuvilla niin onpa niitä tullut syötyä varmaan kaikilla mahdollisilla tavoilla valmistettuna. Kalasoppa (kuhasoppa) on ollut perusruokaa johon ei koskaan näytä kyllästyvän ja yleensä se pyrstöpätkä on paistettu (voissa tietenkin).
Yksi sellainen valmistustapa jota en tuossa edellä huomannut olevaksi:
- siivotaan: suomustetaan, putsataan sisukset ja huuhdellaan reilun kokoinen kuha
- hierotaan karkeaa suolaa kalan sisälle ja päälle
- pari ruokalusikallista voita kalan mahaan
- täytetään ruohosipulilla kalan maha
kääritään näin valmisteltu kala tiiviisti märkään voipaperiin ja lopuksi kostutettuihin sanomalehtiin
nyytin voi laittaa uuniin tai tavallisemmin nuotion pohjaan, kypsymisaika riippuu lämpötiloista
(jälkilämpöuunissa ehkä tunti, nuotionpohjassa alle puoli tuntia)
joka tapauksessa ota pois viimeistään silloin kun paperit alkaa reilusti käristä ...
siitä ei kuha enää paremmaksi tule
Ilmoita asiaton vastaus
Kuhaa walewska
Duchesse-perunasose
500 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
vettä, suolaa
2 rkl voita
2 keltuaista
1/2 tl suolaa
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
Kuha
4 kpl (500–600 g) kuhafileitä
1 dl vahvaa kalalientä
1 dl valkoviiniä
Kastike
30 g voita
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kalalientä
2 dl valkoviiniä
1/2 dl kermaa
3/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua valkopippuria
1 keltuainen
Koristeluun
100 g katkarapuja tai ravun pyrstöjä
2 dl höyrytettyjä kukkakaalinnuppuja
8 basilikanlehteä
Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta valutetut perunat. Lisää voi joukkoon ja anna soseen jäähtyä hetken aikaa. Lisää keltuaiset ja mausteet hyvin sekoittaen.
Pane perunamassa tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota voideltuun, uunikestävään tarjoiluvatiin reunus perunasoseesta.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane kuhafileet uunivuokaan ja valuta kalaliemi-valkoviinisekoitus päälle. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Nosta kuhafileet talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.
Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keltuaista lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää keltuainen kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten.
Aseta kypsät kuhafileet perunasoseella reunustetulle vadille. Valuta kastike kuhafileiden päälle. Kuorruta 220-asteisessa uunissa ylälämmössä kunnes pinta on kullanruskea.
Levitä mikrossa lämmitetyt tai pannussa nopeasti pikapaistetut katkaravut tai ravunpyrstöt kastikkeen päälle. Asettele kukkakaalinnuput ja basilikalehdet koristeeksi
Ilmoita asiaton vastaus
Kuhavesien rannalla asustellaana ja sitä myös paljon pyytäneenä savustaisin kuhan seuraavasti.
Kuha suolistetaan ja kidukset poistetaan ( antavat kitkerää makua kalalle ), sekä sisälle laitetaan voita ja kevätsipulia. Kuhat savustuspönttöön ritilän päälle ja sinne pohjalle katajan ohuita oksia ( ei puumaisia varsia, koska ovat kitkeriä savustettaessa ) , leppää, sekä 5-6 sokerinpalaa pohjalle. Kalat ovat valmiita, kun selkäevä irtoaa kalasta kevyesti vetämällä.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.