Vihdoin pääsin kunnolla keräämään vadelmia. Voi, että niitä on paljon, ihan heikottaa. Mites teillä muilla ja mitä teette niistä?
Pohjois-Savossa ja meidän autokatoksen takanakin on niin paljon vadelmia, että heikottaa. On vaan lähdettävä taas duuniin vaikka mieluiten jäisin keräämään marjoja. Itse teen vadelmista hilloa, pakasteeseen kokonaisina ja osan keitän mehuksi mustaherukan kanssa.
Avainsanat: säilöntä vadelma metsä
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
keräilemässä en ole käynnyt, mutta viime viikolla kuljeskelin Oriveden maisemissa ja totesin että valmiina oli jo poimittavaksi ja runsaasti on tulossa ...
- pistän poskeeni minkä kerkiän, takavuosina tein myös likööriä (pirtu puhdasta ja puolilaittomista lähteistä) -
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Vielä en ole vadelmapuskaan ennättänyt, mutta niin runsaasti niitä kuulemma on, että ensi viikonloppuna menen keräämään. Yleensä teen vadelmista hilloa ja myös pakastan sellaisenaan pienissä rasioissa.
Ilmoita asiaton vastaus
En ole vielä kerännyt vadelmia,aion kyllä pikapuoliin kerätä.Syömme niitä sellaisenaan,ja pakastan pieniin rasioihin,talvella on sitten kiva ottaa niitä sieltä.
Ilmoita asiaton vastaus
Omista pensaista kerään pakkaseen ja talvenmittaan sitten keitoksi keitän.
Ilmoita asiaton vastaus
Vadelmien keruu on jäänyt viime vuosina vähemmälle, kun ei niitä näillä nurkilla pahemmin ole.
Ilmoita asiaton vastaus
enpä ole keräillyt,kaikki ystäväni ovat käyneet vattupuskilla nyt päivittäin mutta mie en.
vattukiisseli on kyllä hyvää.
Ilmoita asiaton vastaus
meillä on kaksi pensasta pihalla.. puuron kanssa oli niitä ja sit pakastetaan
Ilmoita asiaton vastaus
Vadelmat on tosi ihania..syödä ihan pensaista suuhun...nam..nam.
Vadelma hillo on maukasta..
Pakkasessakin on kiva olla talveksi...
Vadelmat ovat vielä pensaissa...
Ilmoita asiaton vastaus
Pakastimeen me ne yleensä laitetaan. Hyvää ottaa sit sieltä mihin tarvii. maistuu hyvältä jäätelön kanssa sekä muutenkin.
Ilmoita asiaton vastaus
Tänään söin suoraan pensaista puutarhavadelmia. Villivadelmat ovat kyllä parempia.
Ilmoita asiaton vastaus
Kerään vaapukkani torilta.Pakastan,syön sellaisenaan,laitan eri leivonnaisiin ja tänää laitoin cappuchino moussen joukkoon...tuli muute metka yhdistelmä.
Ilmoita asiaton vastaus
Ainakin Saksassa vadelmista tehdään "Himbeergeist"-nimistä viinaa...ihan hyvän makuista.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.