miten keittäisin juhannusjuustoa eli makiaajuustoa
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
JUHANNUSJUUSTO ELI MAKIA JUUSTO
tuosta linkistä löytyy resepti ja keittohjeet
Lähteet:
www.oulunlahiruoka.fi/resept...uusto.html
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Makiajuusto eli juhannusjuusto
6 l täysmaitoa
1 rkl juustonjuoksutinta
0,5 tl suolaa
Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi. Sekoita maitoon juoksutin ja anna juoksettua lämpimässä, kunnes juustomassa on erottunut herasta (noin 30 min). Viillä juustomassa muutaman kerran ristiin, jotta se erottuu herasta paremmin. Nosta kattila liedelle. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen 6 - 8 tuntia niin kauan, että seos tulee punaiseksi. Mitä kauemmin seosta keitetään, sitä voimakkaamman makuista ja väristä juustosta tulee. Lopuksi juusto maustetaan suolalla (ja sokerilla). juuston voi tarjota kuumana tai kylmänä.
Juusto punertuu helposti, jos osa keitinliemenä olevasta herasta vaihdetaan maitoon. Heran voi lisätä takaisin keittämisen loppuvaiheessa. Maidon voi heroittaa eri astiassa ja siirtää juustokokkareet kiehumaan maitoon toiseen kattilaan. Näin vältät pohjaanpalamisen.
Lähteet:
finfood
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.