Kokki-Napsut!Käytättekö porkkanan naatit?Paten koekeittiö keitti pari porkkanaa(vanhaa)palan bataattia,punasipulin kasvisliemessä
lopuksi lisäsin ison kourallisen silputtua porkkanan naattia muutamaksi minuutiksi,blenderillä sekaisin ja yrtticremefraichea sekaan.Tulipas maukkaan makuista keittoa,suosittelen kavereillekin.Naatit olivat vielä kovin hentoja harvennettujen porkkanoiden maanpäällisiä lehtiä.
Avainsanat: porkkanan naatit käyttö kasvissosekeitto
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
en ole , mutta jos itsellä kasvattaisin täällä puhtaassa ja puhtaassa , no ainakin puhtaammassa , kui pikatien varressa, niin kyllä nekin käyttäisin...kuulostipas hyvälle tuo sinun keitoksesi.. njam..maistuis kyl mullekin... :)
Kysyjän kommentti
Oikeassa olet,oli tosi hyvää keitosta,maistui tuoreelle porkkanalle eli toivottavasti pääsen harventamaan vielä porkkanoita,olivat melk.viikko sitten kovin pienenpieniä niin saan vielä maustaa keitoksiani niillä.Suosittelen,mutta tosiaan mä tarkoitin niitä haivenia enkä nuukahtaneita porkkana"vihtoja"!
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
En ole koskaan käyttänyt, mutta ei liene hullumpi idea käyttää. Täytyy joskus kokeilla.
Ilmoita asiaton vastaus
Porkkanan naatit ovat myös oivallisia keittoihin ja muhennoksiin. Siemeniä taas voi käyttää mausteeksi.
Ja muutenkin tuolla sivustolla tuli minulle uutta tietoa porkkanasta, nyt heti porkkanoita torilta hakemaan!
www.vinkkilanluomutuote.fi/t...ekset.html
Ilmoita asiaton vastaus
En käytä, voisi toki joskus silti testaillakkin.
Ilmoita asiaton vastaus
Muistan jostain lukeneeni, että porkkanan naatit ovat porkkanan ravintorikkain osa. Uskon, että se on totta. Harvoin vain saa niin tuoreita porkkanoita, että naatit olisivat vielä syömäkunnosa. Ehkä omalta maalta sitten raaskii ottaa harvennettavia pikkuporkkanoita. Minulla ne eivät vielä ole syömäkokoisia. Tosin en ole viikkoon ollut kasvimaallani.
Ilmoita asiaton vastaus
muistelen että mummolassa aikanaan syötiin (kaiken muun heinän seassa) porkkanan naatejakin, mutta kun asustelee ja elelee täällä ostoporkkanoiden varassa, ja niiden alkuperäkään ei aina ole niin kovin selvä, niin ei ole paljoa houkutellut ruveta niitä nuukahtaneita ja ties missä ryvettyneitä naatteja naatiskelemaan ...
Ilmoita asiaton vastaus
Retiisit ja niiden naatit
retiisit
retiisien naatit
voi
suolaa ja pippuria
Huuhtele naatit hyvin, sillä ne ovat usein uskomattoman hiekaisia. Leikkaa pois haluttaessa varret ja käytä vain lehtiä. Viipaloi retiisit ohuesti ja lisää sekä retiisit että naatit paistinpannuun. Paista kunnes naatit ovat pehmenneet ja lisää voinokare joukkoon. Sirottele päälle suolaa ja pippuria maun mukaan. Jos käyttää vaikkapa koko retiisinipun naatteja, annos on silti pikkupurtavaa yhdelle hengelle tai monelle, jos se lisätään johonkin toiseen ruokaan. Itse lisäsin sitten retiisi-naatti-seos riisiin joukkoon kuvaamisen jälkeen.
Lappalaisen keitto ohje PS. Tähän ei laiteta naatteja, vaan se naatitaan!
Alakhun otethan pyssy ja ammuthan Kuikka. Se suolistethan ja suolathan. Otethan 3 litraa vettä ja keitethän Kuikka siinä. Heitethän vesi pois. Sitten otethan 1 litra maitoa ja keitethän Kuikka siinä. Heitethän maito pois. Ja sitte otethan 2 litraa kirkasta viinaa kiehautethan Kuikka siinä. Heitethän Kuikka pois.
Liemi juuhan kylymänä
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.