Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Vieras
Kysytty: 27.04.2009 - 22:05

Millä tuotteilla korvataan kielletyt viljat gluteenittomassa ruokavaliossa?

 
  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Käyttäjien valitsema paras vastaus

Vastattu: 27.04.2009 - 22:07

Gluteeniton ruokavalio sisältää luontaisesti gluteenittomia viljoja (maissi, hirssi, riisi ja tattari) sekä niistä tehtyjä jauhoja, hiutaleita ja muita tuotteita sekä soija- ja perunajauhoja. Lisäksi ruokavaliossa voidaan käyttää gluteenittomia erityisruokavaliovalmisteita (mm. jauhoseoksia), joiden sisältämästä vehnätärkkelyksestä gluteeni on teollisesti poistettu.


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Vastattu: 27.04.2009 - 22:08

maissi, hirssi, riisi ja tattari, perunajauho ja soija


  Ilmoita asiaton vastaus
Ida
Vastattu: 27.04.2009 - 22:09

Nyt tulee toistoa, mutta tuolla alla olevassa on tietoa.


Lähteet:
www.amk.fi/bin/get/dd/5jd2Gd....51IMp7Laf

  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 28.04.2009 - 01:00

Och samma på svenska =)
www.slv.se/templates/SLV_Pag...uage=EN-GB


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 28.04.2009 - 02:36

Olen lukenut lonkin verran gluteenittomien tuotteiden sisältöä ja esim. vehnätärkkelys on usein korvattu perunan tärkkelyksellä. Soijakastikekkaan ei aina ole pelkkää soijaa, usein siihen on lisätty vehnää, täysin gluteenittomissa tilalla taisi olla maissia. Nykyään onneksi Suomesta saa jo lähes mitä tahansa gluteenittomana, ruoan valmistus ei ole tuottanut ongelmia.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 28.04.2009 - 08:12

ja nykyisin on hyvin huomioitu myöskin ravintolan ruokalistoilla ja leivonnaisissa glugeenittomat tuotteet, se on hyvä just , kun menee vaikka kahville ja haluaa herkutella niin kakki on mahdollista..myöskin muut allergiat , kuten maitotuotteet ovat merkitty...niihin ruokalistoihin..jolloin hyvästä ruuasta voi nauttia myöskin ne joille ei maitotuotteet käy...


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 28.04.2009 - 08:50

Yksinkertaisesti muilla jauhoilla eli gluteenittomilla. Eli ei vehnää, ruista, ohraa. Ei ole mikään ongelma, gluteenittomia jauhoja on erittäin hyvin saatavilla.
Keliakia ei oel muuten allergia kuten tuossa yllä se yhdistetään allergioihin.
Kaura on sallittu vilja.

Lisätty: 28.04.2009 - 08:52

Gluteenia on muisakin kuin jauhoissa eli esim. suklaat sisältävät vehnää, soijakastikkeet myös vehnää. Makeisissa on lähes kaikissa keliaakikolle kiellettyjä ainesosia. Niitä ei vain tuoteselosteessa edes mainita.


Lähteet:
oma kokemus

  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 28.04.2009 - 10:36

Gluteenittomilla jauhoilla.Niitä saa ruokakaupoista.


  Ilmoita asiaton vastaus
Eme
Vastattu: 28.04.2009 - 12:06

onhan niitä gluteenittomia tuotteita vaikka kuinka paljon saatavilla kun vähän katselee ympärilleen kaupassa.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Syötä käyttäjätunnuksesi sivustolle Napsu.
Syötä tunnuksesi salasana.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.