Miksi ihmisilla on sellainen kuva, etta viinista tulee pahempi krapula kuin muista juomista??
Ilmoita asiaton kysymys
Vastaukset
Käyttäjien valitsema paras vastaus
Punaviinin luontaiset väriaineet, parkki-hapot ja biogeeniset amiinit, erityisesti histamiini ja tyramiini, voivat laukaista päänsäryn, joka muistuttaa krapulaa. Tästä syystä on vallalla ikivanha piintymä, että viini saa aikaan pahemman krapulan kuin viina. Oikeasti etanoli aiheuttaa krapulan ja sitä on kaikissa alkoholeissa väriin katsomatta.
Lähteet:
Tiede-lehti 11.07.2005
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
joskus viini on niin makeaa, että imelyyskin alkaa jo oksettaa.
Ilmoita asiaton vastaus
Viinissä oleva histamiini aiheuttaa aika mojovan päänsäryn, joten itse en sitä juo. Samoin kokemuksesta en juo nykyään lonkeroitakaan, tulee niistäkin pää pipiksi.
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.