Kysytty: 10.04.2009 - 09:38

Mistä saisin porkkanaperunan teko-ohjeet?

Kun isälläni oli ruoantekovuoro (ja usein olikin), hän teki aina (siis AINA) vain porkkanaperunaa. Isoiksi pilkottuja perunoita ja porkkanoita keitettiin, lopuksi maustettiin kimpaleella voita (ei mitään margariinia). Hän kuoli nuorena, joten en koskaan ennättänyt perehtyä, miten se tarkasti tehtiin. Mikä perunalajike? Missä vaiheessa porkkanat lisättiin, vai keitettiinkö niitä ensin? Kiehuvaan veteen? Paljonko vettä? Paljonko suolaa?

Lisätty: 10.04.2009 - 11:23

Kiitos Kissanainen! Juuri tuollaista ohjetta olen kaivannut. Sen pitääkin olla muusimaista, vain vähän survottua, ei sosetta. Kun vielä saisi perunat ja porkkanat suoraan maasta, kuten lapsena.



Avainsanat: resepti porkkana peruna

  Ilmoita asiaton kysymys

Vastaukset

Kysyjän valitsema paras vastaus

Vieras
Vastattu: 10.04.2009 - 10:19

tuulentupa.blogspot.com/2006...chive.html

Tuolta löytyy teko-ohje,



Kysyjän kommentti


  Ilmoita asiaton vastaus

Muut vastaukset

Ida
Vastattu: 10.04.2009 - 09:44

Olettaisin että voit laittaa hieman isommat perunalohkot (keittoperunalajike on hyvä) ja pienehköt porkkanalohkot yhtäaikaa kattilaa kiehumaan. Vettä sen verran että peittyvät. Suolaa kuten perunankeitossa käytät. Kun ovat kummatkin täysin kypsiä niin vesi vain pois ja tehosekoittimella tai survimella soseutat. Teet kuten perunamuusin, mutta et laita sitä nestettä siihen. Muuten teet kuten muistat isäsi tehneen. Kyllä sinä onnistut.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 10.04.2009 - 11:37

Pahuksen kissanainen,kerkesi ensin.


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 10.04.2009 - 21:25

Minun äiti teki aikanaan. Siihen tuli perunalohkoa,porkkanaa,lanttua ja suolaa. Keitti vähässä vesimäärässä kypsiksi,muussasi perunanuijalla,ja oli hyvää. Sinullahan on selvät vastaukset kysymykseesi,mutta halusin laittaa tämän kun tuli mieleen nuoruudesta..Pitää ihan itsekin kokeilla onko se vielä yhtä hyvää....


  Ilmoita asiaton vastaus
Vastattu: 13.04.2009 - 02:44

Kuulostaa ihan herkulliselta.


  Ilmoita asiaton vastaus
Tämä kysymys on suljettu, mutta voit edelleen vastata siihen. Et kuitenkaan tienaa pisteitä vastauksestasi tähän kysymykseen.

Vastaa kysymykseen

Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!

Rekisteröidy

Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.

Ohjeita vastaajalle

  1. Vastaa esitettyyn kysymykseen.
  2. Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
    Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei".
  3. Noudata Napsun sääntöjä.
  4. Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
  5. Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
  6. Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
  7. Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.
Pieni hetki, sivua ladataan.