Vastaukset
Kysyjän valitsema paras vastaus
No sitä perinteistä (meillä, omasta päästä), lammaspataa, se ooon niiin hyväää, et kannattaa kokeilla; ei viulua (siis lampaan, heh), vaan viulu paloiks, paista + puol kiloo possun kaslerii saman kokosiks, paloitellaan, huuhdeliemet mukaan kasariin, valkosipulii (paljon) ja sipulii, isoina lohkoina paistaen mukaan, lihaliemi, mustapippurirouhetta, ripaus sokeria, suolaa, ja kun nämä hautunut, niin lopuks kokonaisii tomaattei liemineen purkista, ja ihka vimpaks 1-2 purkkii tomaattikastikkees olevii valkosii papuja, ja sen jälkeen vielä kotvan kuluttua pussillinen vihreitä pakasteherneitä pinnalle hetkoseks, kun siin kypsyes maistelee, niin tietää viel mitä tarvittee lisäillä, se on niiiiiiin hyvääää, pottuiloit voi keitellä ja tuoretta, vastapaistettuu patonkii vaikka dippaa siihen kastikkeesee (esim. niit´paisitamist vailla olevii patonkei kaupast ostaa), täs ei voi epäonnistuu ja kannattaa kokeilla, vaikka ei lampaasta ois ikänä mitään tehnytkään, tän jälkeen tekee:)
Kysyjän kommentti
On niin hyvän tuntuinen että pitää kokeilla..
Ilmoita asiaton vastaus
Muut vastaukset
Lammas ei ole koskaan kuulunut missään muodossa ruokavaliooni. Muutenkaan en tee pääsiäisenä tyypillisiä sesonkiruokia. Mämmiä pitää olla - ja riittävästi kerman ja sokerin kera nautittavaksi.
Ilmoita asiaton vastaus
Tällä kertaa en laita lammasta itse,vaan saan sitä muualla.
Ilmoita asiaton vastaus
En,enkä laittaisi kotonakaan;menen valmiin evään ääreen,jossa on lammasta ja minttujellyä kyllä tarjolla eli työn ääreen.
Ilmoita asiaton vastaus
En taida laittaa,eikä varmaankaan vanhukset sitä tee.
Ilmoita asiaton vastaus
vaikka perheeni laittaisi en voisi syödä koska olen dieetillä
Ilmoita asiaton vastaus
Täällä kyläpahasessa ei tuollaista suuren maailman herkkua edes ole myynnissä.
Jos sitä pashaa sais vähän maistaa niin siinä olis pääsiäisherkkua kerrakseen.
Ilmoita asiaton vastaus
En laita mitään perinteistä pääsiäisruokaa. Laitan Karjalanpaistia.
Ilmoita asiaton vastaus
meillä on pakkasessa muutama lampaan sisäfile, ei viulua mutta jotain muuta lammasateriaa varmasti on tarjolla
Ilmoita asiaton vastaus
Voi olla että jää laittamatta. Aikoinaan meillä oli omia lampaita, joista teimme paistia yms. hyvää ruokaa, mutta nykyään on eläimet minimissä, joten en saa lammastakaan omavaraisesti kuten ennen. Kanojakin oli. Ne aloittivat sopivasti munimisen aina pääsiäisen aikoihin. Ehkä uunijuustoa voisin tehdä pääsiäiseksi. Juustomaitoa on sopivasti pakkasessa. Tein aikoinaan myös pashaa, mutta sekin on jäänyt.
Ilmoita asiaton vastaus
En laita. Pääsiäisenä saa yleensä kutsun anopille tai mummulle syömään, eli jommassa kummassa syödään mitä syödään.
Ilmoita asiaton vastaus
jotain lammasta ainaklin. Ehkä sitten sitä viulua..Saas nähä
Ilmoita asiaton vastaus
Vastaa kysymykseen
Rekisteröidy vastataksesi kysymykseen. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa!Rekisteröidy
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu sisään
Ohjeita vastaajalle
- Vastaa esitettyyn kysymykseen.
- Kysy itseltäsi: "Auttaisiko vastaukseni kysyjää?"
Jätä vastaamatta, jos vastaus tuohon kysymykseen on "ei". - Noudata Napsun sääntöjä.
- Pyri antamaan selkeitä ja perusteellisia vastauksia.
- Älä oleta, että kysyjä tietää kysymyksen aiheesta yhtä paljon kuin sinä.
- Kirjoita itse omat vastauksesi. Viittaa lähteeseen, kun lainaat tekstiä.
- Voit antaa kysyjälle vinkkejä vastauksen löytämiseen, vaikka et itse tietäisikään suoraa vastausta kysymykseen.